25.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αλόνσο: “Ο Παναθηναϊκός δεν δίνει δικαιώματα”

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, ο Σίτο Αλόνσο θυμήθηκε τον αγώνα της πρεμιέρας της φετινής Ευρωλίγκας, στον οποίον η Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει εύκολα με 98-71, και για ένα πράγμα αισθάνεται βέβαιος. Πως στην Αθήνα το έργο θα είναι διαφορετικό:

"Ο Παναθηναϊκός έχει εξελιχθεί πολύ σε σχέση με το προηγούμενο μεταξύ μας παιχνίδι", δηλώνει. "Σπανίως δίνει πλέον δικαιώματα στον αντίπαλο και ελέγχει τα περισσότερα από τα παιχνίδια του. Οι επιδόσεις του στην έδρα του είναι πολύ εντυπωσιακές. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ θα είναι σκληρή, αλλά η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι ακόμα πιο επικίνδυνη. Σπανίως έχει σκαμπανεβάσματα και συνήθως σκοράρουν πάνω από 85 πόντους. Ο ρυθμός και η αυτοπεποίθησή τους στην έδρα τους είναι πραγματικά σε πολύ υψηλό επίπεδο".

Από την πλευρά του ο Πέτρι Κόπονεν προσθέτει: "Κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είναι πολύ δυνατό. Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ καλά. Είμαστε σε φόρμα, θα προσπαθήσουμε να τη διατηρήσουμε και να πάνε εκεί να κερδίσουμε. Τους νικήσαμε με μεγάλη διαφορά στην έδρα μας, αλλά από τότε έχουν βελτιωθεί πολύ και θα θέλουν κι αυτοί να μας κερδίσουν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πολλές ήττες ακόμα αν θέλουμε να παίξουμε στα πλέι οφ. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά".

Η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει στη σύνθεσή της γι' αυτό τον αγώνα τους τραυματίες Κέβιν Σεραφέν και Ρακίμ Σάντερς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ