25.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αλόνσο: «Δεν χτίζεται μια ομάδα σε ένα μήνα»

Βαθιά ανάσα πήρε ο Σίτο Αλόνσο με την αποψινή νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Ολυμπιακού και μάλιστα με 22 πόντους διαφορά (73-51), όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Ο προπονητής των Καταλανών επέμεινε πολύ στο γεγονός πως καμιά ομάδα δεν μπορεί να χτιστεί σε δύο εβδομάδες ή έναν μήνα, αποδίδοντας ξανά και ξανά τα εύσημα στους παίκτες του.

«Οι παίκτες μου έκαναν πολύ καλή δουλειά. Είχαμε περισσότερα κλεψίματα, περισσότερες ασίστ. Η άμυνά μας ήταν πολύ καλύτερη, γιατί δουλέψαμε πολύ καλύτερα και ιδιαίτερα μετά από τα σκριν. Ήταν κάτι που μας βοήθησε όλους».

Σε ερώτηση για τον Πρέσι, τόνισε: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη απόψε, αλήθεια. Ο Πρέσι ήταν καθοριστικός, αλλά και ο Βίκτορ, ο Οριόλα... Ξεκίνησε βασικός και έκανε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα. Όλοι οι παίκτες μου ήταν πολύ καλοί σήμερα».

Ο Οριόλα ήταν στη βασική πεντάδα, κάτι που δεν συνηθίζεται, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν εκτός δωδεκάδας με την επιστροφή του Κλαβέρ από τον τραυματισμό του, αλλά και του Σάντερς. Και ο Αλόνσο ρωτήθηκε γι’ αυτές τις αλλαγές στο rotation και γιατί πήρε αυτές και κάποιες ακόμη αποφάσεις: «Ήταν καθαρά θέμα τακτικής να βρίσκεται ο Οριόλα στην αρχική πεντάδα, γιατί όντας κινητικός θα μπορούσε να κουράσει τον Πρίντεζη, αλλά και να παίξει άμυνα πάνω του, αλλά και πάνω στον Μιλουτίνοφ στις αλλαγές. Ο Κόπονεν σταδιακά κάνει καλύτερα κάποια πράγματα που ζητάμε. Αυτό που είχε σημασία και έκανε τη διαφορά ήταν η αμυντική φιλοσοφία. Παίξαμε έξυπνο μπάσκετ και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε έτσι και να συνεχίσουμε να παίζουμε μαζί ως ομάδα».

Και συνέχισε: «Τα πράγματα δεν πήγαν καλά στους προηγούμενους αγώνες και ο κόσμος ήταν απογοητευμένος, αλλά δεν ήταν η αίσθηση που είχαμε εμείς, όσο κι αν μας ενοχλούσε. Είναι μια ουτοπία να πεις πως μια ομάδα μπορεί να φτιαχτεί σε δύο εβδομάδες ή σε ένα μήνα. Δουλεύουμε όλοι μαζί σ’ αυτή την ομάδα και δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας σε αυτό που χτίσαμε. Δεν μπορούν να γίνουν τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη. Καταλαβαίνω τον κόσμο, γιατί ξεκινήσαμε πολύ δυνατά. Θα πρέπει να βγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι πολύ επιθετικά είτε παίζουμε εδώ, είτε μακριά από την έδρα μας. Μπορούμε να παίξουμε σε πολύ ψηλό επίπεδο και μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό πίστεψα πως είμαστε εκεί, δείξαμε όλες τις λεπτομέρειες που έπρεπε, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.  Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί μια ομάδα σε ένα μήνα. Να δουλέψουμε, να αφήσουμε τον όποιο εκνευρισμό στην άκρη και να προσπαθήσουμε να φτάνουμε σε νίκες. Προσπαθήσαμε να δείξουμε πως αυτό είναι το επίπεδό μας, αλλά θα πρέπει να παλέψουμε και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Δεν είναι εύκολο να νικάς τον Ολυμπιακό με 22 πόντους διαφορά. Είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου που δεν παρατά ποτέ τα παιχνίδια».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ