25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλόνσο για Μπαρτσελόνα

Φαίνεται πως η Μπαρτσελόνα κατέληξε στον προπονητή που θέλει να δει να κάθεται στην άκρη του πάγκου της. Και το όνομα αυτού; Σίτο Αλόνσο. Τα πράγματα όμως δεν είναι και τόσο απλά. Όχι ακόμη τουλάχιστον, όπως υπογραμμίζει και το Έκτορ Φερνάντεθ, που αποκάλυψε το θέμα.

Στη λίστα από την αρχή

Ο Αλόνσο είναι ένας προπονητής που ήταν ευθύς εξαρχής στα υπόψην των Καταλανών. Χαίρει άκρας εκτίμησης στην Ισπανία και πέρυσι το καλοκαίρι βρέθηκε από τον πάγκο της Μπιλμπάο σε αυτόν της Μπασκόνια, προκαλώντας μάλιστα αρκετές αντιδράσεις. Μην φανταστείτε πως επειδή είναι και οι δύο ομάδες Βάσκοι, αγαπιούνται. Κάθε άλλο...

Το συμβόλαιο που υπέγραψε με την Μπασκόνια ήταν διετές με έναν όρο: Θα ανανεωνόταν αυτόματα αν η ομάδα έφτανε στους ημιτελικούς. Όπως και έγινε. Το θέμα είναι πως μήνες πριν ψιθυριζόταν στα πέριξ της Βιτόρια πως η συνεργασία των δύο πλευρών δεν θα συνεχιζόταν, ότι και να γινόταν. Πως δεν τα έβρισκαν ακριβώς διοίκηση και προπονητής. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως το αφεντικό της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα, είναι αυτός που κάνει κουμάντο σε όλα, ακόμη και στις μεταγραφές. Όχι στο πόσα θα δώσει, αλλά στο ποιους θα πάρει. Και είναι γνωστό πως δεν αφήνει να πέσει ούτε ευρώ. Ουκ ολίγες φορές έχει πάρει παίκτες που δεν τους ήξερε (σχεδόν) κανείς, τους έβαλε να παίξουν και στην πορεία έβγαλε πολλά, μα πάρα πολλά, ευρώ κέρδος από αυτούς.

Ο Αλόνσο και οι άλλοι

Η χρονιά ολοκληρώθηκε, η ανανέωση του συμβολαίου έγινε αυτόματα, όπως προβλεπόταν, όμως το "αλλά" υπήρχε. Ήταν εκεί. Η Μπαρτσελόνα είχε κάνει την κρούση της στον Καταλανό Σίτο Αλόνσο και περίμενε, έχοντας πλησιάσει και τον Πέδρο Μαρτίνεθ της Βαλένθια. Ήταν οι δύο βασικοί υποψήφιοι, μαζί με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τον Τσους Βιδορέτα με τους οποίους όμως δεν θα προχωρούσε για διαφορετικούς λόγους.

Ο Μαρτίνεθ είναι πολύ πιθανό, όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, να παραμείνει στη θέση του, στον πάγκο της Βαλένθια, αν και όλοι θεωρούσαν ήδη διάδοχό του τον Βιδορέτα της Ιμπεροστάρ Τενερίφε του Γιώργου Μπόγρη. Έτσι κι αλλιώς το γαϊτανάκι των πάγκων στην Ισπανία δεν είναι και τόσο απλό πράγμα φέτος το καλοκαίρι με αρκετές ομάδες να εμπλέκονται και κάποιους να μιλάνε ακόμη και για αντικατάσταση του Πάμπλο Λάσο στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το θέμα είναι πως για να φύγει ο Αλόνσο από την Μπασκόνια και καθώς το συμβόλαιό του ανανεώθηκε αυτόματα, θα πρέπει να πληρώσει τη ρήτρα, όπως τονίζει ο Ερνάντεθ και το "Onda Cero". Κι αυτό παρά το ότι όπως λέγεται ο Κερεχέτα έχει ήδη βρει τον αντικατάστασή του και δεν είναι άλλος από τον Πάμπλο Πριτζιόνι, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην Μπασκόνια και είναι από τα αγαπημένα του παιδιά.

Μένει να δούμε τι θα γίνει και ποιο θα είναι το πρώτο όνομα που θα "ρίξει" και τα υπόλοιπα κομμάτια του ντόμινο στους ισπανικούς πάγκους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ