19.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αλμπισί στο Basketa.gr: «Παίκτης – κλειδί για τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης»

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης για να πετύχει ένα σπουδαίο διπλό μέσα στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό και παράλληλα να σηματοδοτήσει την παρθενική της νίκη μακριά από τη Μόσχα στην Euroleague. Mετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Άντριου Αλμπισί μίλησε στο Βasketa.gr και αναφέρθηκε για τα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση, τον Βασίλη Σπανούλη, τον Χουάν Πλάθα, την εμπειρία του στη VTB League και τις διαφορές με το πρωτάθλημα της Ισπανίας αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

Σεμνότητα, ταπεινότητα και σκληρή δουλειά μπορούν να χαρακτηρίσουν τον Άντριου Αλμπισί σαν άνθρωπο και σαν παίκτη. Ο Γάλλος γκαρντ ποτέ δεν αγωνίστηκε στην... αφρόκρεμα της Ευρώπης και παρέμενε σε ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς ώστε να εξελιχθεί ο ίδιος ως προσωπικότητα αλλά και ως αθλητής.

Έπειτα από μια δεκαετία στο γαλλικό πρωτάθλημα και την αφάνεια, οι ικανότητές του ήταν αρκετές ώστε να του δώσουν την ευκαιρία και το εισιτήριο για να αγωνιστεί στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, τη Liga Endesa.

Στην Ανδόρα αντεπεξήλθε στις υψηλές προσδοκίες κι αμέσως έκανε... μπαμ με τις ηγετικές του ικανότητες ενώ αποδείχθηκε πολύ καλός γι' αυτό το επίπεδο και τα καλύτερα τον περίμεναν. Αμέσως αποτέλεσε τον ηγέτη της ομάδας και με τις εμφανίσεις του στο Eurocup «έφτιαξε» το όνομά του ενώ πριν λίγο καιρό πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο με την χώρα της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Επόμενος σταθμός η νεοσχηματισμένη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία μέσω της wild card πήρε το δικαίωμα της παρθενικής της συμμετοχής στη Εuroleague και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ο Χουάν Πλάθα είχε την πρόκληση να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο με στόχο την είσοδο στα playoffs.

H αρχή των Ρώσων έγινε στην τρίτη αγωνιστική της διοργάνωσης όπου έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι ήταν το πρώτο θύμα της Ζενίτ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ο Άντριου Αλμπισί δεν ήταν στο καλύτερο του βράδυ αλλά αυτό δεν φάνηκε να επηρεάζει την ομάδα του από το να πάρει μια σπουδαία νίκη.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Γάλλος γκαρντ αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν τη Ζενίτ στην επικράτηση ενώ στάθηκε και στην ιδιαίτερη μεταχείριση του Βασίλη Σπανούλη: «Πρώτη νίκη για τον σύλλογο, πολύ σημαντική για εμάς και δείχνει από τι υλικό είναι φτιαγμένη η ομάδα. Μείναμε συγκεντρωμένοι και κερδίσαμε αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Ήμασταν αφοσιωμένοι στο πως θα σταματήσουμε τον Σπανούλη γιατί ξέρουμε ότι είναι παίκτης - κλειδί για τον Ολυμπιακό. Έχασε πολλά σουτ ο Ολυμπιακός, έκανε λάθη γενικά, το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα μας, κερδίσαμε και κοιτάζουμε το επόμενο ματς».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι η παρουσία του Χουάν Πλάθα στον πάγκο της Ζενίτ έπαιξε σημαντικό ρόλο για να πει το "ναι" ενώ σχολίασε τις πρώτες του εντυπώσεις από την νέα του... περιπέτεια: «Έχω πολύ καλή συνεργασία με τον Χουάν Πλάθα, έπαιξε ρόλο για να έρθω στη Ζενίτ, σιγά - σιγά προσαρμόζομαι όλο και πιο πολύ στην ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Υπέροχη ομάδα, υπέροχος προπονητής, πολύ μεγάλη ευκαιρία για μένα. Θέλω να δείξω τι μπορώ να καταφέρω εδώ. Το πρωτάθλημα της Ισπανίας με της Ρωσίας είναι πολύ διαφορετικό, άλλο εντελώς πρωτάθλημα. Βέβαια η Ζενίτ είναι πολύ καλή ομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος που πήρα την απόφαση να συνεχίσω εδώ».

Ο δυναμισμός του γκαρντ της Ζενίτ εκφράστηκε και από τις απαντήσεις του και φάνηκε αισιόδοξος και αποφασισμένος να αποδείξει την αξία του στην ομάδα και να παραμείνει και την επόμενη σεζόν ενώ έκανε μια μικρή αναφορά στις διαφορές της VTB League με τη Liga Endesa.

«Μπορώ να αγωνιστώ υπό όλες τις συνθήκες και εναντίον όλων σίγουρα Δεν ξέρω αν θεωρώ την ομάδα σαν σκαλοπάτι για να πάρω κάποια μεταγραφή σε μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σύλλογο αλλά θέλω να παραμείνω και του χρόνου εδώ. Είμαι εδώ για να αποδείξω την αξία μου και να δικαιώσω όσους με εμπιστεύτηκαν για να βρίσκομαι εδώ. Πιο ανταγωνιστικό το ισπανικό πρωτάθλημα, κάθε εβδομάδα πρέπει να δίνεις το 100% για να κερδίσεις αλλά το ίδιο ισχύει και στη VTB League η οποία διαθέτει πολύ καλές ομάδες όπως η Ούνιξ, η Λοκομοτίβ, η ΤΣΣΚΑ, η Χίμκι και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί κι εκεί κάθε εβδομάδα» ήταν τα λόγια του Άντριου Αλμπισί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ