24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλλη μια μέρα στη δουλειά

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή.  Ο Ολυμπιακός δεν θα βρει στις εναπομείναντες 14 αγωνιστικές μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας, πιο αφελή αντίπαλο από την Αρμάνι Μιλάνο.  Οι Ιταλοί είναι ιδανικοί στο να βάλουν βούτυρο στο ψωμί του αντιπάλου τους αλλά εδώ υπάρχει και ένα αλλά.  Οτι η ελληνική ομάδα ήταν έσω έτοιμη - ως συνήθως - και έκοψε κάθε πιθανό...βήχα των παικτών του κόους Πιανιτζάνι αντιμετωπίζοντας την Αρμάνι με τη σοβαρότητα που θα είχαν και κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης ή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Για αυτό και κακοφάνηκε στον κόουτς Σφαιρόπουλο (γνωστός τελειομανής, ιδιαίτερα στον τομέα της αυτοσυγκέντρωσης) οι 20 πόντοι που δέχτηκε η ομάδα του μέσα σε δυόμιση λεπτά μετά το 37ο λεπτό όπου το 77-60 μετατράπηκε σε 85-80. Η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι είχαν χαλαρώσει φυσιολογικά μεν, επικίνδυνα δε, από το 33' στους 19 πόντους (72-53).

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε βάλει τέτοιες βάσεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι από πολύ νωρίς που και τρία ημίχρονα να έπαιζαν οι δύο ομάδες το αποτέλεσμα όσον αφορά τον τελικό νικητή δεν άλλαζε με τίποτε.

Από εκεί και πέρα, τα θετικά συμπεράσματα από μία άνετη βραδιά είναι σημαντικά με πρώτο και καλύτερο το γεγονός ότι  ο Ολυμπιακός είχε και πάλι αρκετούς πρωταγωνιστές με τον νεώτερο - χρονικά με βάση την ενσωμάτωσή του στην ομάδα - από αυτούς να είναι και από τους καλύτερους. Για τον Κάιλ Ουίλτζερ ο λόγος που έχει βρει σε μεγάλο βαθμό το ρόλο του, μπαίνει "ζεστός" στο παρκέ και δίνει λύσεις σε σκορ και σε άμυνα στην ομάδα του.

Ο Βασίλης Σπανούλης όχι απλά επέστρεψε αλλά αυτή τη φορά δεν βιάστηκε στην αποθεραπεία σε ένα χρόνιο πρόβλημα του και δείχνει πιο φρέσκος από ποτέ και μάλιστα χωρίς να αγχώνεται να πάρει πολλές προσπάθειες, αλλά να μοιράζει μπάλες και να κάνει την ομάδα του να παίζει πιο όμορφα και αποτελεσματικά.

Δεν είναι εύκολο σε παιχνίδι Ευρωλίγκας να κάνεις συντήρηση και ροτέισον σε μεγάλο βαθμό και όμως ο Ολυμπιακός το έκανε αφού φρόντισε από την αρχή να βάλει το νερό στο αυλάκι και στη συνέχεια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε την πολυτέλεια ακόμα και να ξεκουράσει παίκτες του.

Ο νεαρός Τολιόπουλος έδειξε για μια ακόμα φορά ότι έχει (αγωνιστικό) θράσος και μπορεί να μην ευστόχησε στο τρίποντο που τόσο κυνήγησε αλλά ήταν αυτός που βοήθησε ιδιαίτερα - όσο αγωνιζόταν - στο να έχει πολύ καλό ρυθμό η ελληνική ομάδα ενώ έφτιαξε και τη "Φάση του αγώνα" με την εκπληκτική πάσα του στον Ουίλτζερ και το κάρφωμα του τελευταίου.

Ο Ολυμπιακός πέρυσι πήρε το πλεονέκτημα έδρας (3ος) κυρίως χάρις στις μεγάλες νίκες του εκτός έδρας, καθώς στο ΣΕΦ δεν τα είχε πάει και τόσο καλά. Δεδομένου ότι ήδη έχει κάνει μεγάλες νίκες εφέτος μακριά από τον Πειραιά αν στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια στην έδρα του πετύχει το απόλυτο (Με Φενέρ και Ζαλγκίρις φαινομενικά τα πιο δύσκολα) τότε θα χτυπήσει θέση και στην πρώτη δυάδα.

Πάντως κομβικό (εκτός έδρας) θα είναι το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας στην έδρα της αναγεννημένης Μπασκόνια, καθώς εάν οι Πειραιώτες μπορέσουν να "αποδράσουν" θα έχουν μεγάλο βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια

 

 

 

Photo Credit :Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ