21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αλλη κλάση ο Προμηθέας

Ο Προμηθέας έχει μπει στον... αυτόματο και πήρε στο ρελαντί νίκη στον Χολαργό με 69-57 πανηγυρίζοντας για τρίτη φορά σε τέσσερα συενχόμενα εκτός έδρας ματς για δύο διοργανώσεις, σε Στρασβούργο, Ρέθυμνο, Κλαϊπέντα και Χολαργό. Εμφανείς οι διαφορές των δύο ομάδων σε ρόστερ και ποιότητα, καθολική η επικράτηση των Πατρινών, με Λίποβι και Μπράουν να σέρνουν τον χορό και τον Οντουμ να κάνει το ντεμπούτο του. 

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διαφορετικές προθέσεις στο γήπεδο, ο Χολαργός να πάει σε κοντρόλ ρυθμό και ο Προμηθέας στο αγαπημένο του γρήγορο παιχνίδι. Το αμφίρροπο πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 19-15 για τους Πατρινούς, οι οποίοι με τον Λίποβι επιθετικό πρωταγωνιστή πάτησαν το γκάζι μέχρι το 18-31 στο 17'. Ο Γιάνκοβιτς έδωσε λύσεις στον Χολαργό που πλησίασε σε 29-33 και το ημίχρονο έληξε με 32-41 και τον Μπράουν να υπογράφει το φινάλε του με ένα εντυπωσιακό φόλλοου κάρφωμα και ένα τρίποντο από το κέντρο στην εκπνοή.

Στα ίδια επίπεδα κρατούσε με άνεση ο Προμηθέας την διαφορά σε όλη την διάρκεια της τρίτης περιόδου, απέναντι σε έναν Χολαργό που ήταν απελπιστικά άστοχος στα τρίποντα (1/16 στο 30'), ενώ ο Μάκης Γιατράς έβρισκε λύσεις από πολλούς παίκτες, με τον Τσαϊρέλη να έχει πάρει το επιθετικό βάρος σε αυτό το δεκάλεπτο το οποίο έληξε με 46-54.

Δύο τρίποντα του Μπράουν στην αρχή της τελευταίας περιόδου έφεραν τον Προμηθέα στο +14, 46-60 και χωρίς να αγχωθεί σε κανένα σημείο διατήρησε την υπέρ του διαφορά και πήρε την νίκη.

ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ: Ο Τζέικ Οντουμ είναι το νέο πρόσωπο για τον Προμηθέα και η εξέλιξη του αγώνα ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να προσαρμοστεί σε συνθήκες ματς. Ο Αμερικανός, με προϋπηρεσία στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ, έπαιξε 10 λεπτά, δεν σκόραρε, αλλά γνώρισε την ομάδα και ετοιμάζεται για την συνέχεια.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Χολαργός είχε στηρίξει πολλά για την προσπάθειά του στην ευστοχία του από μακριά, όμως με 2/22 τρίποντα δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Ενδεικτικό της εικόνα των δύο ομάδων και οι 19-8 ασίστ υπέρ του Προμηθέα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ