22.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Αλλαξε η χρονιά, άλλαξε ο Ολυμπιακός

Χωρίς να μπορεί κανείς με ευκολία και συγκεκριμένα επιχειρήματα να το εξηγήσει, είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός του πρώτου δίμηνου του 2019 είναι μακριά από εκείνον του διαστήματος Οκτώβριος-Δεκέμβριος. Αυτό αποτυπώνεται στους περισσότερους τομείς της στατιστικής και κατ’ επέκταση στα αποτελέσματα του.

 

Οι “ερυθρόλευκοι” μετρούν πέντε ήττες στα οχτώ παιχνίδια που έδωσαν μέσα στο 2019 στην Ευρωλίγκα, τέσσερις εκ των οποίων είναι συνεχόμενες κάτι που εξηγείται κατά βάση από τη πολύ μεγάλη πτώση στην επιθετική παραγωγικότητα του. Ο Ολυμπιακός έμεινε κάτω από τους 70 για τρίτο σερί ματς και κάτω από τους 80 για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι. Η σύγκριση που αποτυπώνεται και στον πίνακα που παραθέτει το basketa.gr, εμφανίζει μία πρώτη μεγαλύτερη των οχτώ πόντων ανά αγώνα και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ένα στοιχείο έντονου προβληματισμού.

 

Αυτό το -8,35 ανά αγώνα, εξηγείται κυρίως από το -4,75% στα τρίποντα και το -3,06 στις ασίστ. Ο Ολυμπιακός δηλαδή βγάζει λιγότερη δημιουργία και εκτελεί χειρότερα από την περίμετρο ενώ χαμηλότερο είναι το ποσοστό του και στα δίποντα (-1,85%).

 

Η σύγκριση των αριθμών της ομάδας του Μπλατ ως προς την Ευρωλίγκα, από το 2018 στο 2019, εμφανίζει χειρότερη αυτή της νέας χρονιάς ακόμη στις βολές, σε όλες τις κατηγορίες των ριμπάουντ, στα κλεψίματα και στα κοψίματα. Κάπως έτσι προκύπτει και η πτώση σχεδόν 12 μονάδων στο ranking, αφού καλύτερος είναι μόνο στην άμυνα και στα λάθη, με οριακό μάλιστα τρόπο.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ