20 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Αλλαγές στο σύστημα των Ολυμπιακών Αγώνων

H FIBA ανακοίνωσε το νέο σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά μπάσκετ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. 

Μέχρι και τους αγώνες του Ρίο το 2016, οι 12 ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίζονταν σε δύο γκρουπ των έξι ομάδων, οι τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο προκρίνονταν και στη συνέχεια τα νοκ άουτ παιχνίδια γίνονταν χιαστί. Το σύστημα αυτό αλλάζει, αφού όπως ενημέρωσε η παγκόσμια ομοσπονδία, πλέον θα υπάρχουν τρεις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων όπου όλοι παίζουν με όλους. 

Στα προημιτελικά θα προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και οι δύο καλύτερες ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε 8 ομάδες που στη συνέχεια θα χωριστούν σε δύο γκρουπ. Οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος μπαίνουν στο ένα γκρουπ και στο δεύτερο μπαίνουν, οι δύο δεύτερες ομάδες που έμειναν μαζί με τους 2 καλύτερους τρίτους. Στη συνέχεια, γίνεται κλήρωση μεταξύ των δυο γκρουπ και έτσι ορίζονται τα ζευγάρια των προημιτελικών.

Με το νέο αυτό σύστημα οι παίκτες θα δίνουν δύο λιγότερους αγώνες, ενώ οι ομάδες που θα φτάσουν στους δύο τελικούς θα διεκδικήσουν το μετάλλιο δίνονταν συνολικά δύο αγώνες λιγότερους σε σχέση με το παρελθόν. Μέχρι το 2016, οι ομάδες της οκτάδας έδιναν οκτώ αγώνες ενώ στο Τόκιο, η τελική κατάταξη της οκτάδας θα κριθεί στους μάξιμουμ έξι αγώνες. Επιπλέον, οι ομάδες θα έχουν δύο μέρες ξεκούρασης μεταξύ των αγώνων της φάσης των ομίλων και μία μέρα στην τελική φάση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ