24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αλλάζουν χέρια για 1.6 δις οι Τζαζ

Τo ESPN και ο Άντριαν Βοϊοναρόφσκι έδωσαν την είδηση: Οι Γιούτα Τζαζ αλλάζουν χέρια. Από αυτά της οικογένειας Μίλερ περνούν σε αυτά του Ράιν Σμιθ για 1.6 δισεκατομμύριο δολλάρια. Αυτό που απομένει είναι η έγκριση του συμβουλίου του ΝΒΑ.

Ο 40χρονος Σμιθ, κάτοικος της Γιούτα και φίλος των Τζαζ έχει πίσω του μια ιστορία από αυτές που ακούμε συχνά πυκνά, Έχτισε την Qualtrics, μία -για την πούμε όσο πιο απλά γίνεται- πλατφόρμα λογισμικού. Ξεκίνησε με μια επένδυση - δάνειο ύψους 70 εκατομμυρίων και πουλήθηκε πέρυσι για 0χτώ δισεκατομμύρια δολλάρια στην SAP. Ο Σμιθ θέλει με μέρος αυτών των χρημάτων να γίνει ο ιδιοκτήτης της αγαπημένης του ομάδας, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο πολλών φιλάθλων ανά τον κόσμο. H πρώτη του συνεργασία πάντως με τους Τζαζ, υπό την προεδρεία της Γκέιλ Μίλερ, έγινε για μια φανέλα για τη μάχη κατά του καρκίνου, και ήταν απόλυτα επιτυχημένη, με την καμπάνια να αποφέρει 25 εκατομμύρια δολλάρια! Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η Vivint Arena.

Η οικογένεια Σμιθ είχε τα ηνία για 35 χρόνια. Στα χρόνια της η ομάδα έχει γνωρίσει και πολύ καλές μέρες με 16 σεζόν 50 (και πάνω) νικών και δύο τίτλους στη Δύση. Έχουν ρεκόρ από την περίοδο 1989-90 σε νίκες ήττες 1470-1014, ένα 59.2% ποσοστό που ξεπερνούν μόνο οι Σαν Αντόνιο Σπερς στο διάστημα αυτό. Η Γκέιλ Μίλερ και ο σύζυγός της Λάρι, ανέλαβαν τους Τζαζ ουσιαστικά τους έσωσαν, καθώς οικονομικά προβλήματα εντός της ομάδας είχαν δημιουργήσει φήμες πως πιθανότατα θα μετακόμιζε. Το 1985 πήραν το 50% δίνοντας μια πρώτη οικονομική ανάσα και μια χρονιά αργότερα πήραν και το άλλο 50%. Μένει πλέον η αλλαγή φρουράς να γίνει και επίσημη.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ