27.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αλλάζει το σκηνικό με Ζιάγκο το Ρέθυμνο

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στο Ρέθυμνο και τον Χολαργό, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα με 83-76 στην παράταση, στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Ζιάγκου.

O Χολαργός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να διαμορφώσει μία σεβαστή διαφορά ήδη από το 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Με ένα σερί 10-0, έφτασε γρήγορα τη διαφορά στο +13 (4-17, 5'). Το Ρέθυμνο προσπαθούσε να μειώσει και το κατάφερε όταν στην εξίσωση μπήκε ο Χριστοδούλου με τους Μπαρτ και Σιγκούνα, που έφτασαν τη διαφορά στο -4 (16-20). Το τελικό 16-25 της περιόδου έκανε ο Γιάνκοβιτς με εύστοχο λέι απ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη διατηρούσε σταθερό προβάδισμα με το Ρέθυμνο να συνεχίζει να προσπαθεί να μειώσει, κάτι που τελικά κατάφερε στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου, φτάνοντας τη διαφορά στο -2 , μισό λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 37-39 ύστερα από σουτ του Τζόνσον.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. Το Ρέθυμνο μπήκε αποφασισμένο και όχι μόνο μείωσε τη διαφορά, πέρασε μπροστά και έφτασε στο +8(57-49, 29') βάζοντας και τον κόσμο στην εξίσωση. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου είχε αναμφισβήτητα το δικό της μομέντουμ, αναγκάζοντας τον Χολαργό σε λάθη, κάτι που συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Χολαργός ξύπνησε έγκαιρα από τον λήθαργο και γύρισε το σκορ, περνώντας ξανά μπροστά (65-66, 28'). Το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τον Χολαργό να πηγαίνει στο +3, 45" πριν τη λήξη, το Ρέθυμνο όμως απάντησε με εύστοχο τρίποντο του Μπερτ (68-68, 29'), στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Με την έναρξη της παράτασης, το θρίλερ συνεχίστηκε. Ρέθυμνο και Χολαργός αύξησαν κατά πολύ τις ταχύτητες, πετυχαίνοντας μεγάλα σουτ, με το Ρέθυμνο όμως να βρίσκει καλύτερα πατήματα και να έρχεται όλο και πιο κοντά στη νίκη. Με πρωτεργάτη τον Στίβεν Μπαρτ, το Ρέθυμνο έφτασε τη διαφορά στο +7 και πήρε την πολυπόθητη νίκη με 83-76.

Δεκάλεπτα: 16-25, 37-39, 57-51, 68-68, 83-76(παρ)

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΥΠΝΩΤΙΣΕ:

Μπαρτ και Μπρέισι Ντέιβις ήταν πρωτεργάτες στην πρώτη νίκη του Ρεθύμνου. Ο πρώτος πέτυχε 17 πόντους, ενώ παράλληλα είχε 7 ασίστ και 2 ριμπάουντ. Όσο για τον Ντέιβις, είχε 18 πόντους, 2 ριμπάουντ και μία ασίστ σε 25 λεπτά παιχνιδιού. 

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Δε θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως το Ρέθυμνο κατάφερε να υπνωτίσει τον Χολαργό, κάτι που φαίνεται και στα στατιστικά της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι πήραν συνολικά 18 πόντους από λάθη, ενώ ο Χολαργός μόλις 5.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ