22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αλλάζει στόχους η Κύμη

Μεγάλη νίκη  με 73-59  στην Αμαλιάδα επί του Κοροίβου πέτυχε η Κύμη που ουσιαστικά της επιτρέπει αν θέλει να αλλάξει στόχους και να κρυφοκοιτάξει ακόμα και προς τα πλέι οφ.

Η ομάδα της Εύβοιας που είχε ξεκινήσει με έξι ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, στα υπόλοιπα έξι έκανε πέντε νίκες (!) και μάλιστα οι τρεις εκτός έδρας επί των ομάδων που θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό (Κόροιβος, Τρίκαλα και Πανιώνιος).

Με πρώτο σκόρερ τον αρχηγό της Σωτηρη Μανωλόπουλο, αλλά παίκτη ορχήστρα τον Γκάρι ΜακΓκι η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη από τα πρώτα έδειξε το ποιος είναι το αφεντικό και έφτασε με εντυπωσιακό τρόπο στη νίκη που της εξασφαλίζει σε ποσοστό πάνω 80% την σωτηρία που ήταν ο βασικός της στόχος. Καθώς έχει απομακρυνθεί πλέον 4 βαθμούς από τον ουραγό Πανιώνιο και 3 από τα προτελευταία Τρίκαλα, ομάδες που τις έχει νικήσει μάλιστα και εκτός έδρας, συνεπώς θα έχει έναν άνετο δεύτερο γύρο.

Με όπλο την εξαιρετική της άμυνα αλλά και την ευστοχία στην περιφέρεια (ξεκίνησε με 4/7 τρίποντα) η Κύμη πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα (22-9 στο 8') αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά (40-22 στο 15') σκοράροντας από μέση και μακρινή απόσταση αλλά κυρίως κρατώντας απενεργοποιημένους τους πιο επικίνδυνους παίκτες της ομάδας του Ντίνου Καλαμπάκου. Ακόμα και όταν με τον Χάινς και τον Πόσλεϊ προς το τέλος του ημιχρόνου ο Κόροιβος μείωσε σε 32-43 (18΄) ο Μανωλόπουλος σημείωσε ένα ακόμα τρίποντο για το ημίχρονο (32-46).

Η αντεπίθεση του Κόροιβου δεν έγινε ποτέ καθώς η Κύμη μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο με τρομερή άμυνα που κράτησε τους γηπεδούχους μόλις στους δύο πόντους σε έξι λεπτά και έτσι "καθάρισε" από νωρίς την υπόθεση νίκη όταν και προηγήθηκε με +22 (56-34 στο 26').

 Τα δεκάλεπτα: 13-24, 32-46, 46-60, 59-73

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Γκάρι ΜακΓκι "γέμισε" τις δύο ρακέτες, προσφέροντας 10 πόντους, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ αλλά και εξαιρετική άμυνα στους φιλοξενούμενους δίνοντάς τους μεγάλο πλεονέκτημα.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Οι 18 ασίστ της Κύμης ήταν απόρροια της καλής κυκλοφορίας που είχε, ενώ δύο παίκτες της (Σμίθ 6/8 και ΜακΓκί 4/5) είχαν συνολικά 10/13 τρίποντα δημιουργώντας μεγάλη φθορά στην αντίπαλη άμυνα μέσα στη ρακέτα. Για μακριά ήταν ο αρχηγός, Σωτήρης Μανωλόπουλος (4/5 τρίποντα).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ