30.8 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Αλλάζει μορφή η ΕΣΚΑΒΔΕ

Σημαντικές εξελίξεις έφερε η χθεσινή (3/6) σύσκεψη των σωματείων της ΕΣΚΑΒΔΕ στην Πρέβεζα, με το πρωτάθλημα να είναι πολύ πιθανό να είναι διαφορετικό, σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι τη σεζόν που μόλις τελείωσε.

Τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΔΕ ολοκληρώθηκαν και οι ομάδες βρέθηκαν χθες (3/6) στην Πρέβεζα, ώστε να συζητήσουν σχετικά με το μέλλον της Ένωσης και των διοργανώσεών της. Στη σύσκεψη αυτή, υπήρξαν ουκ ολίγες προτάσεις, οι οποίες αλλάζουν τη μορφή, με την οποία ήταν γνωστό το πρωτάθλημα μέχρι σήμερα.

Η πρώτη πρόταση, όπως αναφέρει το basket247.gr, σχετίζεται με τον όρο συμμετοχής ενός μικρού για τουλάχιστον ένα ημίχρονο στους αγώνες Ανδρών. Οι πιθανότητες να μην εφαρμοστεί η αλλαγή του κανονισμού, σε αυτό το κομμάτι, κρίνονται επί της ουσίας μηδαμινές, με το επιχείρημα ότι υπάρχουν πια οι ομάδες U21, οι οποίες αγωνίζονται στα πρωταθλήματα Ανδρών, όπως και στα εφηβικά.

Ουσιαστική αλλαγή, εφόσον αυτή συμβεί, είναι και η μετατροπή των δύο ομίλων της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ σε έναν. Όπως αναφέρεται, η πρόταση έγινε από τη ΓΕ Αγρινίου και συγκεκριμένα τον Τάκη Τσιρώνη και η Ένωση θα αποστείλει e-mail στις ομάδες, ώστε να αποφασίσουν, αν συμφωνούν με αυτή την αλλαγή. Αξίζει να αναφερθεί, ότι το 80% των ψήφων αρκεί για να εφαρμοστεί άμεσα, με σκοπό την περαιτέρω ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Στο τέλος της σύσκεψης, μοιράστηκαν και οι μπάλες του χορηγού της ΕΣΚΑΒΔΕ, με τρεις για τους Άνδρες και 10 για το εφηβικό τμήμα καθεμίας από τις ομάδες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ