25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλλάζει καταστατικό και τρόπο πληρωμής των διαιτητών

Την αλλαγή του καταστατικού του μετά από επτά χρόνια δρομολογεί ο ΕΣΑΚΕ μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του, το οποίο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 21/2 έθεσε και ενέκρινε το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Οι διαδικασίες για την αλλαγή θα τεθούν σε εφαρμογή από τώρα και θα ολοκληρωθούν ως τη λήξη του πρωταθλήματος, έτσι ώστε το νέο καταστατικό να είναι έτοιμο και να τεθεί προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της λίγκας, που θα συγκληθεί τον Ιούλιο.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκε επίσης το θέμα της ανάληψης της διαχείρισης του κόστους της διαιτησίας για το επόμενο πρωτάθλημα από τον ΕΣΑΚΕ, για λογαριασμό των ΚΑΕ, όπως συμβαίνει και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επί της αρχής, η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ παρουσιάστηκε θετική σε αυτή την προοπτική και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί περαιτέρω και να παρθούν αποφάσεις στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα τέθηκε στο τραπέζι από αρκετές ΚΑΕ, για τις οποίες προφανώς η αποζημίωση των διαιτητών που διευθύνουν τους εντός έδρας αγώνες τους αποτελεί μεγάλο πρόβλημα λόγω γενικότερων οικονομικών δυσχερειών. Θέλουν λοιπόν να μεταθέσουν αυτό το βάρος στον ΕΣΑΚΕ, όχι μόνο για να εξοικονομήσουν μερικά Ευρώ, αλλά και για να απαλλαγούν οριστικά από τον βραχνά των τιμωριών που επισείει η μη πληρωμή των διαιτητών.

Τέλος, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος παρουσίασε τον απολογισμό του ΕΚΟ ALL STAR GAME 2018. Η ολομέλεια τον ενέκρινε ομόφωνα. Το 22ο ALL STAR GAME αναγνωρίσθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. ως μία άκρως επιτυχημένη διοργάνωση και παράλληλα αποφασίσθηκε η ένταξη του στο ετήσιο καλεντάρι του ΕΣΑΚΕ, με τον εμπλουτισμό του και την προσθήκη ακόμα πιο καινοτόμων ιδεών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ