23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αληθινή… Αναγέννηση για τους σεισμόπληκτους (pics)

Δύσκολες ώρες βιώνουν όσοι επλήγησαν από τους σεισμούς στην Κρήτη, με την Αναγέννηση να είναι παρούσα, προσφέροντας βοήθεια σε όσους την χρειάζονται.

Οι σεισμοί της Κρήτης προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο Αρκαλοχώρι και όχι μόνο, φτάνοντας σε σημείο να υπάρξει η τραγική απώλεια του 62χρονου Ιάκωβου Τσαγκαράκη. Η ανταπόκριση της κοινωνίας της Κρήτης είναι συγκινητική, προσφέροντας στέγη και τα απαραίτητα στους σεισμόπληκτους.

Όπως μας ενημερώνει, άλλωστε, το Creta24.gr, σήμερα (1/10) το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους κατοίκους του δήμου Μινώα Πεδιάδας, τα σπίτια των οποίων κρίθηκαν μη κατοικήσιμα και επιθυμούν να στεγαστούν σε διαμερίσματα στο Ηράκλειο. Ο γενικός γραμματέας του δήμου Μινώα Πεδιάδας κ. Γαβριήλ Κουρής, μάλιστα, επεσήμανε πως 100 κρεβάτια μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει και η Αναγέννηση. Η ομάδα του Μύρωνα Παπαδάκη επισκέφθηκε το Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, προσφέροντας απαραίτητα εφόδια σε όσους είδαν τις ζωές τους σε μια μέρα να γκρεμίζονται από τους φονικούς σεισμούς.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει πως «η ανδρική ομάδα μπάσκετ του τόπου μας βρέθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου χθες το απόγευμα και παρέδωσε τρόφιμα,γάλατα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους. Επίσης, οι παίκτες της ομάδας μας κατέθεσαν ένα ποσό σε δωροεπιταγή στα καταστήματα Χαλκιαδάκης ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αγοράς σε ότι κρίνεται αναγκαίο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά και τους προπονητές που βοηθούν σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία.

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ είναι εδώ για ενώνει και είμαστε υπερήφανοι που πολλά αθλητικά σωματεία έχουν βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούν την περιοχή μας σε αυτήν την πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση.

Μένουμε Μαζί , Μένουμε Δυνατοί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ