23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αλβανία και Κόσοβο φτιάχνουν δική τους λίγκα

Τη δημιουργία μίας λίγκας με συμμετοχή ομάδων από την Αλβανία και το Κόσοβο αποφάσισαν οι ομοσπονδίες μπάσκετ των δύο χωρών. Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε στα Τίρανα από τους προέδρους των δύο ομοσπονδιών, Άβνι Πονάρι και Άρμπεν Φετάχου, και έχει τις ευλογίες της αλβανικής κυβέρνησης για προφανείς πολιτικούς λόγους. Άλλωστε η πλειοψηφία των κατοίκων του Κοσόβου είναι αλβανικής καταγωγής. 

"Η δημιουργία μίας κοινής λίγκας μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου είναι μια επιθυμία που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό. Όμως οι ιδέες χρειάζονται χρόνο για να υλοποιηθούν και εν τέλει αυτή η επιθυμία γίνεται πραγματικότητα", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, που ήταν παρών στην υπογραφή της συμφωνίας.

Η λίγκα αυτή είναι η πρώτη κοινή μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου σε οποιοδήποτε σπορ και οι αγώνες της θα διεξάγονται παράλληλα με τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων των δύο χωρών.

Τη δημιουργία της χαιρέτισε και ο Τούρκος πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ: "Το μπάσκετ χρειάζεται καινοτομίες και νέες μορφές συνεργασίας προκειμένου να ανεβάσει το ενδιαφέρον, αλλά και το επίπεδο των διοργανώσεων", δήλωσε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ