24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλβέρτης: «Θέλω να λειτουργούμε ως οικογένεια»

Με τη σειρά του πήρε το λόγο ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και στάθηκε και αυτός στην έννοια της οικογένειας και στην ιστορία-κληρονομιά που έχει χτίσει ο Παναθηναϊκός με τη βοήθεια της οικογένειας Γιαννακόπουλου όλα αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Έχω έρθει πολλές φορές εδώ και είχαμε να πούμε διαφορετικά πράγματα. Τα τελευταία 33 χρόνια, στα 30 εκ των οποίων ήμουν παρών, από τον κ. Παύλο, τον κ. Θανάση, τον κ. Κώστα μέχρι τον Δημήτρη, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει κάτι μοναδικό. Κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο, όπως διαπίστωσα στη συνέχεια. Την οικογένεια. Είναι όλα επαγγελματικά, αλλά πάντα λειτουργούσαμε ως οικογένεια. Και τώρα έτσι θέλω να λειτουργούμε.

Η κληρονομιά της οικογένειας Γιαννακόπουλου είναι τεράστια, πέρα από το μπάσκετ. Έχει δημιουργηθεί μια παναθηναϊκή κουλτούρα. Ξεκινάει από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, τα 700 παιδάκια που έρχονται από πίσω μας. Είναι υποχρέωση να κρατήσουμε την ομάδα, για να είναι παράδειγμα γι' αυτούς τους πιτσιρικάδες.
Χρειαζόμαστε τον κόσμο. Την ενέργεια και την αγάπη του. Να δείξουμε ότι αγαπάμε αυτό που μας έκανε περήφανους και θα τους στηρίζουμε και στις δυσκολίες.

Εγώ με τον Δημήτρη τίτλους δεν βάλαμε ποτέ. Είμαστε εδώ ως Παναθηναϊκού να στηρίξουμε την ομάδα και την προσπάθεια. Να παλεύει η ομάδα με τιμή και περηφάνια. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε. Η φιλοσοφία μας είναι αυτή. Ομάδα που θα εκπέμπει υγεία και περηφάνια. Δεν γίνεται πάντα να πρωταγωνιστείς. Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά είναι πραγματικότητα: στις χάρες και στις λύπες μαζί. Είναι δύσκολα; Ενδεχομένως. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Θα κάνουμε αυτό που αγαπάμε, ο καθένας από το πόστο του. Το έχουμε υποχρέωση και για τα νέα παιδιά, να δώσουμε παράδειγμα μαχητικότητας, πίστης και αγάπης».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ