20 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Αλβέρτης: “Είχα μόνο τον Παναθηναϊκό στην καρδιά μου”

Έφτασε στον Παναθηναϊκό στα 16 και παραμένει σ' αυτόν. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε για αυτή την πορεία 46 χρόνων στα πράσινα στο λιθουανικό σάιτ krepsinis.net και μίλησε για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και του Λούκας Λεκαβίτσιους, αλλά και το δικό του δέσιμο με την ομάδα.

 «Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί βρίσκομαι εδώ σχεδόν 30 χρόνια. Δεν σκέφτηκα ποτέ να πάω σε άλλη ομάδα, είχα μόνο τον Παναθηναϊκό στην καρδιά μου. Άλλωστε ήταν και παραμένει μια ομάδα με μεγάλους στόχους και εξαιρετικές συνθήκες", τόνισε ο Αλβέρτης, για να δώσει και την δική του απάντηση στο γιατί δεν έγινε προπονητής: "Δεν ήταν κάτι που είχα στα σχέδιά μου. Άποψή μου ήταν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα από άλλα πόστα".

Κι αυτό παρά το ότι θήτευσε για 13 χρόνια δίπλα σε αυτόν που  θεωρείται κορυφαίος: Τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Για τον Φράγκι ο Ζοτς είχε πει κάποτε πως ήταν ο καλύτερος αρχηγός που είχε: «Η κουβέντα αυτή σημαίνει πολλά. Ειδικά όταν έρχονται από έναν άνθρωπο που δεν ξοδεύει τα λόγια του. Είναι ένας μεγάλος προπονητής και έχει προπονήσει σπουδαίους παίκτες, συνεπώς είναι μεγάλη η φιλοφρόνηση αυτή». 

Ένας πρώην συμπαίκτης του δείχνει να θέλει να βαδίσει στα βήματα του Ομπράντοβιτς. Ο λόγος για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, για τον οποίο δεν γινόταν να μην ρωτήσουν ειδικά οι Λιθουανοί: "Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ενθουσιώδης και με πολύ χιούμορ. Έχει αφήσει το στίγμα του όπου έπαιξε. Ό,τι έκανε στην καριέρα του τα έκανε με φοβερό πάθος. Είναι πάντα στην καρδιά μου. Δεν αμφιβάλλω πως θα έχει μεγάλες επιτυχίες και σαν προπονητής και είμαι βέβαιος πως κάποια στιγμή θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Αντιλαμβάνεται εξαιρετικά το μπάσκετ. Σίγουρα έχει όλα τα προσόντα για να πετύχει». 

Αυτή τη στιγμή συνυπάρχει με έναν άλλον Λιθουανό, τον Λούκας Λεκαβίτσιους: "Είναι ένα παράδειγμα. Δουλεύει πολύ σκληρά, είναι 100% επαγγελματίας... Πιστεύω πως μπορεί να γίνει σπουδαίος παίκτης». 

Τι πιστεύει πως μπορεί να πετύχει ο Παναθηναϊκός φέτος; Ο Αλβέρτης χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Ζαλγκίρις Κάουνας: "Είναι πηγή έμπνευσης με αυτά που έκανε πέρυσι. Μας εξέπληξε όλους και απολαύσαμε την πορεία της. Θέλουμε να επιστρέψουμε στο Final Four. Θέλουμε να πάρουμε κι άλλους τίτλους. Δεν είναι πάντα εύκολο κάτι τέτοιο. Έχουμε καλούς παίκτες, καλή ομάδα και είμαι σίγουρος πως γνωρίζουμε πώς θα επιστρέψουμε στην κορυφή. Το πώς θα γίνει αυτό θα το δούμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ