18.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλέξης Ράπτης στο basketa : «Με τον Ντίνο και τον Φώτη θα πήγαινα στον πόλεμο»

Ο Αλέξης Ράπτης επέστρεψε ως αντίπαλος στο Μεσολόγγι, και απέναντι στην ομάδα με την οποία πανηγύρισε πριν από δυο χρόνια την άνοδο στην Α1, πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Ο έμπειρος φόργουορντ της Καβάλας σκόραρε 20 πόντους με 8/8 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 7 ριμπάουντ, και μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε στο χειροκρότημα που εισέπραξε από τον κόσμο του Χαρίλαου, διαχωρίζοντας το από τον τρόπο από τον οποίο αποχώρισε από τον σύλλογο, ο οποίος δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός,

Αναφέρθηκε στους Ντίνο Καλαμπάκο και Φώτη Βασιλόπουλο με τους οποίους έχει υπάρξει συνοδοποίρος στο Παγκράτι και με τον εκρηκτικό γκαρντ και στον Εθνικό Πειραιά, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοίκηση της Καβάλας και το Νίκο Πενταζίδη, ενώ αναφέρθηκε και στο επικείμενο τοπικό ντέρμπι με την Ελευθερούπολη.

Επέστρεψες ως αντίπαλος σε μια έδρα στην οποία πριν δυο χρόνια γεύτηκες την άνοδο προς την Α1 και πραγματοποίησες μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας σου, Με δεδομένο ότι δεν έφυγες με τον καλύτερο τρόπο ήταν μια προσωπική απάντηση αυτή η εμφάνιση, και αν την αφιερώνεις κάπου : «Ίσως να με εμπνέει το γήπεδο!!! (γέλια). Πέρα απ τη πλάκα, χάρηκα πολύ που επέστρεψα σε ένα γήπεδο που πέρασα πολύ όμορφες στιγμές και σε ένα μέρος που έχω αφήσει πολλούς φίλου. Ότι και να έχει γίνει με την ομάδα ο κόσμος ξέρει να αναγνωρίζει και να σέβεται παίκτες που τίμησαν και ίδρωσαν τη φανέλα της ομάδας του Μεσολογγίου και αυτό φάνηκε κ σήμερα με το πολύ ζεστό χειροκρότημα που έλαβα και τους ευχαριστώ για αυτό. Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει τι διάφορες μπορεί να έχω εγώ ή ο κάθε παίκτης με τη διοίκηση της ομάδας ,αλλά να βλέπει ότι μέσα στο γήπεδο ότι είσαι σωστός. Αυτό το εκτιμάει και στο ανταποδίδει με χειροκρότημα και για μένα αυτό είναι που μετράει και με γεμίζει και αυτό είναι που μένει στο τέλος», για να προσθέσει : «Τη νίκη την αφιερώνω στην οικογένεια μου που με ανέχεται και με αφήνει να κάνω ακόμα τη τρελα μου σε αυτή την ηλικία και με στηρίζει. Εννοείται στους προπονητές και τους συμπαίκτες μου, τον πρόεδρο, σε όλο το team της ομάδας και στο κόσμο της».

Η Καβάλα ξεκίνησε για να σωθεί, αλλά με 5-1 βρίσκεται στην κορυφή, και όλα αυτά με έναν καλό Αμερικάνο παίκτη και εσένα που διαθέτεις μεγάλη εμπειρία. Που οφείλεται αυτή η πορεία στην οποία συμμετέχουν και αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες. Αλήθεια ποιος ο στόχος της ομάδας σας : «Πάντα μια καλή πορεία είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Όλα ξεκινούν από τη κεφαλή (τη διοίκηση) που είναι σωστή απέναντι μας ,τους παίκτες που είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες (αφήνω το παιχτικο σε δεύτερη μοίρα) και κυρίως σε αυτή την ομάδα οφείλεται σε έναν τύπο που είναι πραγματικά άρρωστος με το μπάσκετ ,σκέφτεται μπάσκετ ακόμα και στον ύπνο του και μας πιέζει κάθε μέρα να βελτιωθούμε για να κάνουμε το τέλειο ,στο προπονητή μας το Νίκο τον Πενταζιδη», για να συνεχίσει μιλώντας για τους στόχους  : «Στόχος της ομάδας όπως είπα και στην αρχή είναι να μπαίνουμε κάθε Σάββατο και να παίζουμε για τη νίκη και ότι βγει. Το είπα στην αρχή της χρονιας σε τοπική συνέντευξη και γέλασαν, αλλά το εννούσα».

Συνάντησες απέναντι σου τον Ντίνο Καλαμπάκο, τον Φώτη Βασιλόπουλο, δηλαδή ανθρώπους με τους οποίους έχεις πορευτεί μαζί. Ποια ήταν τα συναισθήματα σου : «Όλοι γνωρίζουν τη σχέση που έχω με το Ντίνο ,είναι σχεδόν συγγενική και με το Φώτη. Είναι δύο άτομα που θέλω να πάω μαζί τους στο πόλεμο και όταν έχεις παίξει τόσα χρόνια μαζί τους ξέρεις το παιχνίδι τους και ξέρουν το δικό σου, είναι σα να είσαι στη προπόνηση και όχι σε ματς».

Πως ήρθε αυτή η νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που στοχεύει στον πρωταθλητισμό και αν σας αλλάξει το σκεπτικό : «Η νίκη σήμερα ήρθε πολύ δύσκολα καθώς είναι μια έδρα που δε ξέρω πόσοι και αν θα περάσουν ,αλλά ήμασταν καλά διαβασμένοι και εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο τις αδυναμίες του αντιπάλου».

Ακολουθεί το τοπικό ντέρμπι με την Ελευθερούπολη, την οποία κερδίσατε και στο κύπελλο. Στόχος μια ακόμη νίκη : «Δεν αλλάζει τίποτα μετά από αυτή τη νίκη και πρέπει να τη ξεχάσουμε γρήγορα γιατί ακολουθεί το τοπικό ντέρμπι το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε για να δώσουμε αξία στη σημερινή νίκη. Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του κυπέλλου και δε θα πρέπει να μείνουμε σε εκείνο το ματς γιατί θα μας κάνει κακό.Ήταν στη περίοδο της προετοιμασίας το ματς και δε σημαίνει ότι επειδή κερδίσαμε τότε είναι δεδομένη η νίκη τώρα. Πρόκειται για τελείως διαφορετικές αναμετρήσεις».

Όντας πλέον στα 40 σου χρόνια, και με τόση μεγάλη εμπειρία, που στοχεύεις θα σταματήσει το κοντέρ των συμμετοχών σου : «Έχω πατήσει τα 40 για τα καλά , αλλά προσπαθώ να κρατιέμαι σε καλή κατάσταση και κυρίως να σέβομαι τον εαυτό μου. Όταν αντιληφθώ ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω,θα σταματήσω».

photo : aitosports.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ