20.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αλέξης Κυρίτσης: Το «πυροβολικό» που όλοι αγαπούν (vids+pics)

Ο Αλέξης Κυρίτσης πρόσφερε μια ακόμη μεγάλη παράσταση στο Χαϊδάρι για χάρη του Ψυχικού και το Basketa.gr θυμάται τα κατορθώματα ενός «φονιά»... ετών 39.

Μπορεί τα χρόνια να περνούν για κάθε αθλητή και αυτός ακριβώς ο παράγοντας να είναι ανασταλτικός στην καριέρα του, αλλά η αξία του ποτέ δεν κρύβεται. Αν, ειδικά, γνωρίζει τον τρόπο να προφυλάσσεται από αυτόν τον… αναθεματισμένο τρόπο, μπορεί να κάνει κάθε αντίπαλο να υποφέρει, όποια «όπλα» κι αν χρησιμοποιήσει εναντίον του.

Ο Αλέξης Κυρίτσης κλείνει αισίως 39 χρόνια ζωής, έχοντας γεννηθεί στις 18 Μαΐου 1982, αλλά μοιάζει σαν να περνά εδώ και χρόνια… μια δεύτερη εφηβεία, συνεχίζοντας να ταλαιπωρεί με την εκτελεστική του δεινότητα κάθε αντίπαλη άμυνα. Αυτό κατάλαβαν και στη Δάφνη Δαφνίου με τον πιο επώδυνο τρόπο, με τον έμπειρο σκόρερ να οδηγεί το Ψυχικό σε ένα μεγάλο «διπλό» με 86-81, το οποίο μάλιστα διατηρεί την ομάδα των Βορείων προαστίων, παρά τα 130 λεπτά σε επτά ημέρες, σε «τροχιά»… υψηλών πατωμάτων στην Α2.

Ο Κυρίτσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως… βιονικός, καθώς αγωνίστηκε για κάτι παραπάνω από 39 λεπτά στα συνολικά 45, καθώς ο αγώνας χρειάστηκε και παράταση, ώστε να κριθεί ο νικητής. Σε αυτό το διάστημα, σημείωσε 33 πόντους με 11/20 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 8/11 βολές, έξι ριμπάουντ, τρεις ασίστ και τρία κλεψίματα και έξι λάθη. Πρόκειται για μια απόδοση θεωρητικά εξωπραγματική, αλλά για τα δικά του «κυβικά» και για όσους τον έχουν… υποστεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, δεν περιγράφουμε τίποτα άλλο από μια κανονικότητα.

Ο γκαρντ του Ψυχικού, άλλωστε, είναι γνωστός για τις… σεσημασμένες «πιστολιές» του. Ξεκινώντας από τον Παπάγου το 2000, έχει περάσει από ουκ ολίγες ομάδες, ήτοι τον Άρη, το Μαρούσι, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, την Καβάλα, τον Ηλυσιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Ίκαρο Καλλιθέας, τον Πανιώνιο, τη Δόξα Λευκάδας, τον Δούκα και τον Απόλλωνα Πατρών, προτού επιστρέψει στους «Στρατηγούς» το 2019, για να τον… προλάβει ο κορωνοϊός προτού κάνει πολλά και τον στείλει στην αγκαλιά του Γιώργου Ρεμεντέλα.

Με λίγα λόγια, μια πορεία στο υψηλότερο επίπεδο, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε σχεδόν όλες τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ και αποτελώντας εγγύηση επιτυχίας σε όσους ήθελαν να βρεθούν στη μεγάλη κατηγορία. Το 2017, άλλωστε, με την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων είχε πάρει την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ, μένοντας σε αυτή για τρία συνολικά χρόνια, ενώ σε ένα σύνολο 72 αγώνων είχε καταφέρει να διατηρεί τον εκπληκτικό μέσο όρο των 19.8 πόντων ανά αγώνα.

https://www.youtube.com/watch?v=WM9785f8qzU&ab_channel=DoukasB.C.

Η θέση αυτή, μετά από τέσσερα χρόνια, του ανήκει και τώρα με μέσο όρο 27 πόντων, 5.1 ριμπάουντ και δύο ασίστ ανά παιχνίδι, δείχνοντας πως όσο περισσότερο… παλιώνει το κρασί τόσο πιο ωραίο είναι για όποιον έχει την τύχη να το «γεύεται», με τον Κυρίτση να αποτελεί πάντοτε μια ιδιαίτερη περίπτωση, που δύσκολα αντιμετωπίζεται…

https://www.youtube.com/watch?v=Qm39aOr3oHc&ab_channel=EuropeanBasketball

https://www.youtube.com/watch?v=2GH9qZygn78&ab_channel=DEL.TASPORTSSERVICES



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ