25.6 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Αλέξανδρος Μπάρδας στο basketa.gr : «Το Αιγάλεω έχει πλάνο και όραμα»

Αβραάμ Καλλινικίδης, Χριστόδουλος Καράβολας, Αλέξαδνρος Μπάρδας, Βαγγέλης Κουκουράβας, Γιάννης Πλουτέτσκι, Νίκος Κούρτης, Στράτος Τσαμπής, Ηλίας Μούγιος, coach Δημήτρης Λιόγας και αρκετοί ακόμα. Όχι δεν αναφερόμαστε σε ομάδα Εθνικών πρωταθλημάτων, αλλά στο πρωτοπόρο και αήττητο Αιγάλεω της Α' ΕΣΚΑ, το οποίο μετράει 12-0 και οδεύει μαθηματικά και αήττητα προς την άνοδο του στην Γ' Εθνική.

Ένας από αυτούς είναι ο Αλέξανδρος Μπάρδας, ο οποίος στα 38 του χρόνια επέστρεψε στο «Σίτι» για να βοηθήσει στο σοβαρό εγχείρημα που πραγματοποιεί, και στα 12 πρώτα παιχνίδια έχει φορτώσει τα αντίπαλα καλάθια με 166 πόντους (13,8 κατά μέσο όρο), έχοντας σκοράρει και 38 τρίποντα (πετυχαίνει 3,2 ανά παιχνίδι).

Ο χαρισματικός σκόρερ μίλησε στο basketa.gr για τις συνθήκες που συνάντησε στο Αιγάλεω, για τον στόχο της ομάδας, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ενόψει του 2018.   

-Το Αιγάλεω έκλεισε την χρονιά με το απόλυτο τον 12 νικών. Θεωρείς πως η άνοδος έχεις κριθεί ή θέλει προσοχή από εδώ και πέρα ;
 
«Σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, αλλά αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι έχουμε αποκτήσει σοβαρό πλεονέκτημα . Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί με την σκληρή δουλειά καταφέραμε να αποκτήσουμε το προβάδισμα για την άνοδο, και θα συνεχίσουμε, για το τελειώνουμε».
 
-Αποφάσισες το καλοκαίρι να επιστρέψεις στο «Σίτι» μετά από μια μεγάλη πορεία στις Εθνικές κατηγορίες. Πως και επέλεξες να αγωνιστείς στην Α' ΕΣΚΑ ;
 
«Αυτό που είδα και διαπίστωσα ήταν πλάνο και όραμα, ενώ σημαντικό ρόλο έπιαξε η φανέλα και η δυναμική της ομάδας. Παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο και δεν νιώθεις ότι είσαι στην Α' ΕΣΚΑ αλλά και στην Α1».
 
-Ποιες ήταν οι συνθήκες εργασίας που βρήκες στο Αιγάλεω. Η ομάδα φαίνεται να λειτουργεί σε πλαίσια συλλόγων ανώτερων κατηγοριών ;
 
«Οι συνθήκες είναι φοβερές, και για αυτό το λόγο η ομάδα κάνει αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Δεν μας λείπει τίποτα, και αυτό σε κάνει να πηγαίνει με όρεξη στο γήπεδο. Η ομάδα έχει τρομερή οργάνωση, και λειτουργεί σε άψογα πλαίσια».  
 
-Το φετινό σας ρόστερ φαντάζει παντοδύναμο, και πολλοί λένε ότι η ομάδα μπορούσε να σταθεί και σε μεγαλύτερες κατηγορίες, έχοντας αξιώσεις. Πως το βίωσες αυτό, και πως είναι όλοι αυτοί οι παίκτες να αγωνίζονται στην ΕΣΚΑ ;
 
«Το ρόστερ μας πιστεύω ότι θα μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις σε μεγαλύτερη κατηγορία. Υπάρχει υψηλό επίπεδο στις προπονήσεις και όλοι προσπαθούν για το καλό της ομάδας, γιατί όντως είναι και δύσκολο να συνυπάρχουν τόσοι καλοί παίκτες σε μια ομάδα της Α' ΕΣΚΑ. Όμως εμείς καταφέραμε να βάλουμε το εγώ μας στην άκρη, και σε αυτό σπουδαίο ρόλο έπαιξε ο coach Λιόγας, με την εμπειρία και την προσωπικότητα του».
 
-Συνεχίζεις να έχεις «ερωτική» σχέση με τα αντίπαλα καλάθια, πες μας για αυτή τη σχέση ;
 
«Είναι απλό, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, και φυσικά νιώθω το ίδιο από τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου, προς το πρόσωπο μου. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι το δεύτερο σκέλος. Δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις, γιατί χωρίς προπόνηση δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα».
 
-Ο κόσμος σας βοηθέαει πολύ, ένα μύνημα για αυτόν και ένα μύνημα για το νέο χρόνο ;
 
«Η βοήθεια του κόσμου είναι απίστευτη, και μας δίνει τεράστια δύναμη. Τους ευχαριστούμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα πάντα για να φεύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο. Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο, γιατί μας χρειάζονται στις δύσκολες στιγμές που περνάμε σαν χώρα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ