26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ακόμα πιο κοντά στην πρωτιά

Η πρώτη θέση του Γ' ομίλου του Basketball Champions League περνάει και από το Παναβέζις της Λιθουανίας. Εκεί όπου η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε στις 19.00 τη Λιετκαμπέλις θέλοντας να πάρει μία νίκη, που θα τη διατηρήσει στην κορυφή και θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στη κατάκτηση της πρωτιάς. Δεδομένου μάλιστα του ότι την άλλη εβδομάδα ολκληρώνεται η κανονική περίοδος, αν η ΑΕΚ νικήσει σήμερα, μπορεί να "κλειδώσει" από τώρα την πρώτη θέση, εφόσον αύριο η Χάποελ χάσει στην Ιερουσαλήμ από την Μπάμπεργκ. Όχι και τόσο πιθανό το σενάριο, αλλά υπαρκτό.

Σε κάθε περίπτωση, η Ένωση πρέπει να νικήσει απόψε έναν αντίπαλο που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Λιετκαμπέλις έχει αποκλειστεί και μαθηματικά από τη συνέχεια, αφού υστερεί στην ισοβαθμία της με την Αντβέρπ, αλλά και στην τριπλή με τη Ντιζόν, ωστόσο θα παίξει μπροστά στο κοινό της και δεν θα θέλει να το δυσαρεστήσει. Όπως μάλιστα έλεγε και ο Λούκα Μπάνκι από το Παναβέζις, είναι μια ομάδα που τελευταία βρίσκεται σε φόρμα, έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στο λιθουανικό πρωτάθλημα και θα το παλέψει.

Η αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας στο Παναβέζις και τράβηξε την προσοχή των τοπικών μέσων ενημέρωσης κυρίως λόγω της παρουσίας του Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος μάλιστα έκανε δηλώσεις στους συμπατριώτες του και μίλησε με τα καλύτερα για την Ένωση και τον Τζόρνταν Θίοντορ. Από τον αποψινο αγώνα θα λείψει ο Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος λόγω τραυματισμού έμεινε στην Αθήνα, ενώ και η Λιετκαμπέλις δεν θα έχει τον Βάιντας Καρινιάουσκας, που βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς έχει μπλέξει σε μια περίεργη υπόθεση στοιχηματισμού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ