20.4 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Ακόμα βάζει τρίποντα! (vid)

Η Μπαρτσελόνα είχε απίστευτη ρέντα στα σουτ έξω από τα 6.75μ., συνέτριψε την Εφές στην Κωνσταντινούπολη με 107-83, αλλά δεν κατάφερε να γίνει η μοναδική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που ευστοχεί σε 20 τρίποντα σε έναν αγώνα. Απλώς ισοφάρισε το ρεκόρ που κατέχει από τον Νοέμβριο του 2012 η Σιένα με 19. Η βραδιά πάντως ήταν σημαδιακή για τον Τομά Ερτέλ, ο οποίος ξεπέρασε τις 1000 ασίστ στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα.

Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο έχοντας ως μεγάλο όπλο της τα τρίποντα, η ευστοχία της στα οποία ήταν εξωπραγματική. Άρχισε να σκοράρει έξω από τη γραμμή των 6.75μ. από το ξεκίνημα του αγώνα, όμως μετά από ένα τετράλεπτο στην πρώτη περίοδο, που κόλλησε επιθετικά, αυτό το σκοράρισμα εξελίχθηκε σε καταιγισμό! Στο 7' το σκορ ήταν 13-12 υπέρ της Εφές και στο 14' είχε πάει στο 37-21 υπέρ της Μπαρτσελόνα και αυτό το επί μέρους σκορ 25-8 διαμορφώθηκε κυρίως με τρίποντα. Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου η Μπάρτσα είχε 8/9, τελείωσε το ημίχρονο με 10/13 και υπό αυτές τις συνθήκες, η Εφές δεν είχε καμία τύχη.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που δεν είχε και μεγάλη διάθεση να παίξει μπάσκετ, ενώ και ο Αταμάν από τον πάγκο δοκίμαζε διάφορα πράγματα. Ο Μότουμ στην πρώτη περίοδο και ο Ουίμς στη δεύτερη προσπάθησαν να δείξουν συνέπεια στο σκοράρισμα, όμως η ομάδα τους συνολικά δεν είχε καλά ποσοστά ευστοχίας κι έτσι ήταν αδύνατο να παρακολουθήσει την Μπαρτσελόνα, η οποία όταν δεν σούταρε τρίποντα, έβρισκε μέσα στη ρακέτα τον Τόμιτς, που δεν είχε αντίπαλο κι έκανε πάρτι. Κάπως έτσι η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο (53-31 στο 19' και 55-34 τελικό) με τον Ερτέλ να... οργιάζει στα τελευταία λεπτά και την Μπάρτσα να κυριαρχεί συνολικά.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου η Μπαρτσελόνα συνέχισε το... βιολί της με τα τρίποντα, εκτελώντας με απίστευτα ποσοστά. Όμως την ίδια στιγμή άρχισε να βγάζει αντίδραση και η Εφές, η οποία με τους Μότουμ, Ουίμς και Σίμον άρχισε να σκοράρει κατά συρροή. Όσο η Μπαρτσελόνα έβαζε τα δικά της σουτ, η διαφορά δεν μπορούσε να πέσει και κυμαινόταν στους 20 πόντους. Όμως όταν μετά το 25' η Μπάρτσα άρχισε να αστοχεί έξω από τη γραμμή των 6.75μ., η Εφές έδειξε διάθεση να πλησιάσει. Διότι στο μεταξύ είχε βρει επιθετικό ρυθμό και κατάφερε στο 28' να μειώσει στους 12 πόντους (76-64). Τελικά το δεκάλεπτο έληξε με δυο τρίποντα από τους Κλαβέρ και Μπατούκ και την Μπαρτσελόνα να προηγείται με 81-67.

Ένα ακόμα τρίποντο του Κλαβέρ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έκοψε οριστικά τον βήχα της Εφές και την όποια διάθεσή της να επιχειρήσει ανατροπή. Η Μπαρτσελόνα βελτίωσε την άμυνά της και καθώς στην επίθεση ο Ερτέλ έκανε ό,τι ήθελε και τα σουτ άρχισαν να ξαναμπαίνουν, η διαφορά πήρε και πάλι την ανιούσα. Στο 33' το σκορ έγινε 93-67 και το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε. Το μόνο που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον ως το τέλος ήταν το ρεκόρ στα τρίποντα, που κυνήγησε η Μπαρτσελόνα, αλλά τελικά δεν το έκανε. Απλώς το ισοφάρισε.

Ο ΧΙΛΙΑΡΗΣ: Ο Τομά Ερτέλ έκανε... πάρτι απέναντι στην παλιά του ομάδα και με ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ (20π., 10ασ.) ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της Μπαρτσελόνα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκα που φτάνει τις 1000 ασίστ στην καριέρα του στη διοργάνωση. Έχει πλέον 1002 και υπολείπεται μόνο των Διαμαντίδη, Σπανούλη και Τεόντοσιτς.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπαρτσελόνα ευστόχησε σε 19 τρίποντα και ισοφάρισε το ρεκόρ της Σιένα και χρειάστηκε 31 προσπάθειες για να τα καταφέρει. Το ποσοστό της ήταν εξαιρετικό (61,3%), όμως και της Εφές δεν ήταν άσχημο. Είχε 12/28, ποσοστό 43%. Συνολικά, δηλαδή, οι δύο ομάδες σούταραν 59 τρίποντα και ευστόχησαν στα 31!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ