16.7 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Ακόμα βάζει τρίποντα… (vids)

Ο Κλέι Τόμπσον έβαλε το πρώτο τρίποντο που επιχείρησε στον αγώνα με τους Λέικερς. Και μετά... ξέχασε να αστοχήσει! Άρχισε να βάζει το ένα μετά το άλλο τα τρίποντα κι έμοιαζε σα να πετούσε βότσαλα στον ωκεανό. Ευστόχησε τελικά σε δέκα συνεχόμενα! Και έκανε νέο ρεκόρ στη ιστορία του ΝΒΑ!

Τελικά ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10/11, αφού το τελευταίο σουτ που επιχείρησε έξω από τη γραμμή ήταν άστοχο. Όμως δεν είχε καμία σημασία. Με αυτό το απίθανο ρεσιτάλ του και τους 44 πόντους του οδήγησε τους Ουόριορς σε νίκη μέσα στο Λος Άντζελες (130-111), η οποία ήταν η έβδομη συνεχόμενη εκτός έδρας. Και έπαιξε και για τον Στεφ Κάρι, που μοίρασε μεν 12 ασίστ, αλλά τα σουτ του δεν έμπαιναν με τίποτα. Δύο στα δέκα τρίποντα είχε. Και μόλις 11 πόντους. 

Ο Κέβιν Ντουράντ πρόσθεσε άλλους 20, ενώ από τους Λέικερς ο Ίβιτσα Ζούμπατς σκόραρε 18 και ο Μπράντον Ίνγκραμ 17. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να έχουν καμία τύχη απέναντι στους πρωταθλητές από τη στιγμή που έπαιζαν χωρίς τους ΛεΜπρόν Τζέιμς, Λόνζο Μπολ και Ράτζον Ρόντο.

Στη Φιλαδέλφεια ο Τζόελ Εμπίιντ ήταν να μην παίξει αρχικά, διότι πονούσε στη μέση κι ο προπονητή του, Μπρετ Μπράουν, σκέφτηκε να τον ξεκουράσει. Όμως αυτός επέμεινε, έπαιξε και τελικά τους Ρόκετς... τους πήρε και τους σήκωσε. Σκόραρε 32 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ και οδήγησε τους Σίξερς σε έναν επιβλητικό θρίαμβο με 121-93. Πού να μην πονούσε, δηλαδή... Όμως το κίνητρο να αντιμετωπίσει τον Τζέιμς Χάρντεν ήταν πολύ μεγάλο. "Μου αρέσει να παίζω απέναντι σε παίκτες που εσείς λέτε ότι είναι καλύτεροι από μένα", είπε μετά τον αγώνα στους δημοσιογράφους. Κι ο Χάρντεν πάντως δεν τα πήγε άσχημα. Σκόραρε 37 πόντους και συμπλήρωσε 20 συνεχόμενους αγώνες με 30+ πόντους. Μάλιστα δεν αγωνίστηκε καθόλου στην τελευταία περίοδο, γιατί ο κόοουτς Ντ' Αντόνι προτίμησε να του δώσει ανάσες.

Στο Μπρούκλιν οι Νετς βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο από τους Κινγκς με 60-55, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ασταμάτητοι και τους διέλυσαν. Επικράτησαν τελικά με 123-94, σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους, με τον Ντ' Άντζελο Ράσελ να παίρνει πριν από το τζάμπολ το βραβείο του παίκτη της εβδομάδας για την Ανατολική περιφέρεια και στη συνέχεια να κάνει... παπάδες. Τελείωσε τον αγώνα με 31 πόντους, 7 τρίποντα και 8 ασίστ. Ο Τζο Χάρις πρόσθεσε 19 πόντους για τους Νετς, ενώ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 22 πόντους και 11 ασίστ για τους Κινγκς. Ο Κώστας Κουφός δεν έπαιξε καθόλου με απόφαση του προπονητή του.

Στο Μέμφις οι Πέλικανς δεν είχαν στη σύνθεσή τους τον Άντονι Ντέιβις για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στο χέρι, που θα τον αφήσει για δύο εβδομάδες εκτός δράσης, αλλά... κανένα πρόβλημα. Ο αντικαταστάτης του, Τζαχίλ Οκαφόρ, έπαιξε σαν κι αυτόν, σημείωσε ατομικά ρεκόρ για τη σεζόν με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και οδήγησε την ομάδα της Νέας Ορλεάνης σε νίκη με 105-85. Οι Τζειρού Χολιντέι και Νίκολα Μίροτιτς σκόραν από 21 πόντους έκαστος, ενώ 20 έβαλε και ο Τζούλιους Ραντλ. Για τους Γκρίζλις η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Έχασαν έκτο σερί παιχνίδι και 12ο στα τελευταία 13. Η κατάσταση πλέον στην ομάδα είναι τραγική. Ο Μαρκ Γκασόλ σκόραρε 22 πόντους και ο Μάικ Κόνλεϊ είχε 20 και 8 ασίστ.

Στη Βοστόνη ο Κάιρι Ίρβινγκ σκόραρε 26 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ και βρίσκεται πολύ κοντά στο να σπάσει ένα ρεκόρ, που κατέχει ο θρυλικός Λάρι Μπερντ, ο οποίος τη σεζόν 1986-87 είχε 11 αγώνες με τουλάχιστον 20 πόντους και 10 ασίστ. Ο Ίρβινγκ έχει πλέον 10 φέτος, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι με την απόδοσή του αυτή, συν μερικά μεγάλα σουτ στο τελευταίο πεντάλεπτο, οδήγησε τους Σέλτικς σε δύσκολη νίκη επί των Χιτ με 107-99. Οι Σέλτικς προηγήθηκαν με διαφορά 19 πόντων στη αρχή της τελευταίας περιόδου, όμως το Μαϊάμι μείωσε στους 5 στο τελευταίο πεντάλεπτο πριν ο Ίρβιγνκ "καθαρίσει". Ο Ντέρικ Τζόουνς και ο Ντίον Ουέιτερς σκόραραν από 18 πόντους για τους Χιτ.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι οι Μπλέιζερς πήραν μια μεγάλη νίκη επί των φορμαρισμένων Τζαζ με 109-104 εν πολλοίς χάρη στον Γιουσούφ Νούρκιτς. O Βόσνιος σέντερ ξεκίνησε άσχημα και στο πρώτο ημίχρονο ο Γκομπέρ τον ταλαιπώρησε αρκετά, όμως στην τρίτη περίοδο ξεσπάθωσε και πήρε στις πλάτες του την ομάδα του. Σκόραρε 17 πόντους σε αυτό το διάστημα, ενώ τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και πολύ γεμάτη στατιστική (9 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 6 τάπες!). Ο Ντάμιαν Λίλαρντ πρόσθεσε άλλους 26 πόντους για τους Μπλέιζερς, που έχουν επτά νίκες στα εννέα τελευταία παιχνίδια. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ σκόραρε 36 πόντους για τους Τζαζ, ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 10 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 τάπες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ