22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ακμαιότατος Γηραιός έστειλε τον Πανιώνιο στο χείλος του γκρεμού

Ο Ηρακλής ήταν δυνατός και αποφασιστικός στην πρεμιέρα του Ηλία Καντζούρη στον πάγκο του, έπαιξε ωραίο και σωστό μπάσκετ και όντας ανώτερος σε όλα έναντι του αντιπάλου, έφυγε από το "Σοφία Μπεφόν" με νίκη 76-60 επί του Πανιώνιου που έκανε "κακή" ήττα και νιώθει πια μεγάλο άγχος για την παραμονή. Ο Ηρακλής έφτασε τις οκτώ νίκες και με το πρόγραμμα που έχει μόνο ψηλότερα μπορεί να βλέπει, ο Πανιώνιος έμεινε στις έξι, έχει και δύσκολο πρόγραμμα και το μέλλον του είναι αβέβαιο.

Ο Ηρακλής ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου ημιχρόνου. Με μεθοδικό μπάσκετ και πολυφωνία, με ανίκητο τον Καββαδά και τους Χάνλαν και Σούλερ να δίνουν ισορροπία μέσα κι έξω από την ρακέτα, επέβαλε τον ρυθμό που ήθελε και εγκλώβισε τον Πανιώνιο σε ένα μονοδιάστατο παιχνίδι με τον Σάμουελς. Αυτός κέρδισε 12 βολές, από τις 19 της ομάδας του, έναντι μόλις 8 όλου του Ηρακλή, έφθειρε με φάουλ Καββαδά και Γκάρετ, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος. Με 1/11 τρίποντα και συνολικά 6/27 σουτ ο Πανιώνιος, έβλεπε διαρκώς την πλάτη του πολυδιάστατου Ηρακλή, που προηγήθηκε με 19-11 στο δεκάλεπτο, 37-28 στο ημίχρονο και δείχνοντας πολύ πιο ομάδα στο παρκέ.

Ο Πανιώνιος δυνάμωσε την άμυνά του για να επανέλθει, το έκανε βρίσκοντας και ένα διάστημα με τρία μαζεμένα τρίποντα και στο 25' προσπέρασε με 43-42, με σερί 15-5 και σε ένα σημείο που ο Ηρακλής ανησυχούσε για τον Σούλερ  που αποχωρούσε κουτσαίνοντας μετά από άσχημο πέσιμο μετά από χαμένο λέι απ.

Ο Ηρακλής όμως βρήκε πάλι τις λύσεις. Ο Χάνλαν βγήκε μπροστά, ο άστοχος στο πρώτο ημίχρονο Ζάρας άρχισε να βλέπει το καλάθι σαν... βαρέλι και το σκορ στο 30' ήταν 50-55 και στο 31' 51-60 με τους φιλοξενούμενους να έχουν πάρει πάλι τον έλεγχο στα χέρια τους.

Ο Σούλερ ξαναμπήκε στο παρκέ μετά από εννέα λεπτά, ο Ηρακλής ήταν ψύχραιμος, ο Πανιώνιος έχασε το μυαλό του και το παιχνίδι έληξε με το αποτέλεσμα που ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.

ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ: Την ώρα που ο Πανιώνιος τα περίμενε όλα από τον Σαμάρντο Σάμουελς, ο Ηρακλής είχε πέντε παίκτες με διψήφια παραγωγικότητα και συνολικά έδειχνε πολύ πιο γεμάτος και πιο ποιοτικός και νίκησε δίκαια.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά ευστοχία μεταξύ των δύο ομάδων ήταν συντριπτική και αρκεί η αναφορά των εντός πεδιάς προσπαθειών τους, που ήταν 27/57 για τους νικητές και μόλις 15/56 για τον Πανιώνιο ο οποίος κέρδισε 14 περισσότερες βολές, αλλά αυτές δεν ήταν αρκετές.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ