22.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ακάθεκτοι οι Καβς, ασταμάτητος ο Ντε Ροζάν (vids+pics)

Στις δώδεκα διαδοχικές εντός έδρας νίκες έφθασαν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, 115-112 τους Σικάγο Μπουλς, οι οποίοι «έτρεχαν» σερί εφτά επιτυχιών.

Επιβλητικός ο Λεμπρόν Τζέιμς, έβαλε 34π. εκ των οποίων και τις δύο βολές στο φινάλε με τις οποίες οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» την επικράτηση. Κρις Νταν και Ντένζελ Βάλενταϊν δοκίμασαν τρίποντο για την ισοφάριση, ώστε να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά αμφότεροι αστόχησαν. Ο «βασιλιάς» είχε ακόμα εννέα ασίστ, έξι ριμπάουντ και τρία κλεψίματα, με τον Κέβιν Λοβ να συνεισφέρει 27π., εφτά ριμπάουντ και δύο ασίστ και τον Κάιλ Κόρβερ 15π. Ο Λάουρι Μαρκάνεν, με 25π., αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των «ταύρων» στην «Quicken Loans Arena», με τον Βάλενταϊν να τελειώνει με 18π., πέντε ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, ένα κλέψιμο κι άλλο ένα κόψιμο, τον Νταν να έχει 10π., 14 ασίστ, πέντε ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο και το Ρόμπιν Λόπεζ 14π.

Οι Τορόντο Ράπτορς βρέθηκαν να χάνουν με 22π. στο «Wells Fargo Center», αλλά εν τέλει έφθασαν στη νίκη με 114-109 επί των Φιλαδέλφεια Σβίξερς με τον Ντε Μαρ Ντε Ροζάν να κάνει ρεκόρ καριέρας με 45π., μαζί με πέντε ριμπάουντ, τρεις ασίστ, δύο κλεψίματα κι ένα κόψιμο, ενώ ο Κάιλ Λόουρι είχε 23π. και εννέα ριμπάουντ. Οι «πτερόσαυροι» έφθασαν τις εννέα νίκες στα δέκα παιχνίδια που έχουν δώσει μες στο Δεκέμβριο, ανεβαίνοντας στο 22-8. Αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών συμπλήρωσαν οι γηπεδούχοι, που είχαν πρώτο σκόρερ τον Μπεν Σίμονς με 20π., ενώ 18π. με 10 ριμπάουντ, εννέα ασίστ, δύο κλεψίματα και ισάριθμα κοψίματα είχε ο Ντάριο Σάριτς και 19π. με εφτά ριμπάουντ ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον.

Δεύτερη διαδοχική ήττα για τους Μπόστον Σέλτικς, με 102-93 από τους Νιου Γιορκ Νικς στο «Madison Square Garden», παρότι ο Κρίσταπς Πορζίνγκις έμεινε στον έναν πόντο σε 23’. Ο Μάικ Μπίσλεϊ πέτυχε τους 18 από τους 32 πόντους του στην τελευταία περίοδο, ενώ είχε και 12 ριμπάουντ, με τον Ενές Καντέρ επίσης να δίνει λύσεις με 14π. και 10 ριμπάουντ. «Μόνος» του πάλευε στη Νέα Υόρκη ο Κάιρι Ίρβινγκ (32π., τέσσερις ασίστ, τρία ριμπάουντ, ένα κλέψιμο).

Επιστροφή στις νίκες για τους Φοίνιξ Σανς, 97-95 τους Μέμφις Γκρίζλις στην «Talking Stick Resort Arena», με τον Τρόι Ντάνιελς να πετυχαίνει το τρίποντο της νίκης 17.6’’ πριν από το φινάλε. Ταϊρίκ Έβανς (δις) και Τζαμάικαλ Γκριν αστόχησαν στις προσπάθειές τους κι έτσι η νίκη έμεινε στους «ήλιους». Ο Τι Τζέι Ουόρεν «σταμάτησε» στους 27π., ο Τζος Τζάκσον είχε 13π. και πέντε ριμπάουντ και ο Γκρεγκ Μονρό 8π., 12 ριμπάουντ και εφτά ασίστ, ενώ ο Μάικ Τζέιμς δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Ο Έβανς ηγήθηκε των «αρκούδων», με 23π., εννέα ριμπάουντ και πέντε ασίστ, double double έκαναν οι Γκριν (12π., 10 ριμπάουντ) και Μαρκ Γκασόλ (13π., 11 ριμπάουντ, μαζί με πέντε ασίστ και τέσσερα κοψίματα).

Στη «Vivint Smart Home Arena» κόλλησαν οι Σαν Αντόνιο Σπερς, που προέρχονταν από τρεις σερί νίκες, χάνοντας με 100-89 από τους Γιούτα Τζαζ, που είχαν τρεις διαδοχικές ήττες. Ο Ρόντνεϊ Χουντ τελείωσε με 29π., ο Ρίκι Ρούμπιο είχε 11π., 11 ριμπάουντ, εφτά ασίστ κι ένα κλέψιμο και ο Ντέρικ Φέιβορς 14π., εννέα ριμπάουντ και μία ασίστ. Από τους ελλιπείς και άστοχους φιλοξενούμενους, ο Μπριν Φορμπς τελείωσε με 12π. και από 11π. σκόραραν οι Λα Μάρκους Όλντριτζ, Ζοφρί Λοβέρν, Τόνι Πάρκερ και Πάτι Μιλς.

Tι έγινε στο ΝΒΑ με τη «γλώσσα» των αριθμών...

Τα αποτελέσματα (22/12):
Κλίβελαντ Καβαλίερς-Σικάγο Μπουλς 115-112
Φιλαδέλφεια Σίξερς-Τορόντο Ράπτορς 109-114
Νιου Γιορκ Νικς-Μπόστον Σέλτικς 102-93
Φοίνιξ Σανς-Μέμφις Γκρίζλις 97-95
Γιούτα Τζαζ-Σαν Αντόνιο Σπερς 100-89

https://www.youtube.com/watch?v=QjllKLHX94s

https://www.youtube.com/watch?v=n6qEHXhE7Jw

https://www.youtube.com/watch?v=EBzEgkBrIas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ