16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

“Αιώνια τράμπα” μετά από 27 χρόνια

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ακόμη και οι τελευταίοι ρομαντικοί που δυσκολεύονται να “χωνέψουν” τη μετακίνηση κάποιου παίκτη από τη μια ομάδα στην άλλη, αρχίζουν και αντιλαμβάνονται αυτού του είδους τις μετακινήσεις ως κάτι τουλάχιστον αναπόφευκτο. Η λίστα αυτών που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ και του Άρη είναι πια πολύ μεγάλη. Γι' αυτό και μεγαλύτερη αξία έχει εκείνη των παικτών που άλλαξαν φανέλα χωρίς ενδιάμεσο σταθμό. Κατηγορία στην οποία μπήκαν στο καλοκαίρι που διανύουμε τόσο ο Λάκι Τζόουνς όσο και ο Γιάννης Αθηναίου.

 

Αυτού του είδους η άτυπη “τράμπα” που σημειώθηκε φέτος, είναι εξαιρετικά σπάνια. Ήταν μόλις η 2η στην ιστορία!

 

Ήταν το καλοκαίρι του 1991 όταν δύο πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική ομάδα του 1987 άλλαξαν φανέλα και μετακινήθηκαν από τον Άρη στον ΠΑΟΚ και το αντίστροφο. Ήταν ο Νίκος Φιλίππου και ο Μέμος Ιωάννου. Ο Φιλίππου αποχώρησε από τον Άρη έπειτα από εννιά χρόνια, συνδυάζοντας το όνομα του με τις μεγάλες επιτυχίες των “κιτρινόμαυρων”. Πως τα έφερε η μοίρα και η τελευταία του χρονιά συνδυάστηκε με το τελευταίο Πρωτάθλημα του Άρη ενώ η μοναδική σεζόν του στον Δικέφαλο, συνδυάστηκε με το Πρωτάθλημα του 1992. Τον λεγόμενο “τίτλο της υπομονής” για τον ΠΑΟΚ.

 

Αντίστροφα κινήθηκε στο ίδιο καλοκαίρι, πριν από 27 δηλαδή χρόνια, ο Μέμος Ιωάννου. Και εκείνο το μέλος της “χρυσής” Εθνικής του 1987 συνδύασε τη μετακίνηση του με ξεχωριστές στιγμές. Φόρεσε για μία μόνο χρονιά τη φανέλα του ΠΑΟΚ όμως στέφθηκε μαζί του Κυπελλούχος Ευρώπης το 1991 στη Γενεύη κόντρα στη Σαραγόσα, κάτι που έκανε δύο χρόνια μετά και με τον Άρη, στον τελικό με την Εφές στο Τορίνο.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ