25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

“Αιώνια” κόντρα και στην Ευρωλίγκα!

Πεδίον δόξης λαμπρό για μία ακόμα κόντρα βρήκαν οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη γενική συνέλευση της Ευρωλίγκας. 

Ο Μάνος Παπαδόπουλος από πλευράς Παναθηναϊκού διερωτήθηκε "πώς είναι δυνατόν να παίζει μια ομάδα στην Α2 και ταυτόχρονα στην Euroleague; Αυτό δυσφημεί και απαξιώνει το προϊόν και τη διοργάνωση". Φυσικά αναφερόταν στον Ολυμπιακό.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου απάντησε ότι "εμείς δεν έχουμε αλλάξει κάτι στον κανονισμό. Αποφασίζει το συμβούλιο τι θα γίνει. Δεν θέλουμε να παρεμβαίνουμε σε θέματα που αφορούν το κανονιστικό πλαίσιο οποιασδήποτε λίγκας".

Ο Μάνος Παπαδόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι "με αυτόν τον τρόπο μήπως επιτρέπουμε σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα, όπως τον Παναθηναϊκό, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ, την Μακάμπι, να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ολυμπιακού και να εκβιάζει την λίγκα στην οποία αγωνίζεται για τους στόχους που θα έχει κάθε φορά; Είτε έχουν να κάνουν με την διαιτησία, είτε με το πρόγραμμα. Μπορεί μια ομάδα να λέει: "αν δεν βάλετε τον τάδε διαιτητή ή αν δεν με βάλετε να παίξω Δευτέρα, θα φύγω".

Ο Νίκος Λεπενιώτης, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό, δεν άφησε τα παραπάνω αναπάντητα: "Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω το ενδιαφέρον του κ. Παπαδόπουλου για τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα τους προηγούμενους μήνες και σε τοπικό επίπεδο, όχι εδώ μέσα. Επίσης, αυτό είναι κάτι που αφορά την ελληνική λίγκα και όχι την Ευρωλίγκα και φυσικά δεν έχει να κάνει με εκβιασμούς αλλά με την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Επιπλέον, θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Παπαδόπουλο, τις ομάδες και την Ευρωλίγκα, αν πρέπει να γίνει κάτι τις ομάδες που είναι μέλη της Ευρωλίγκας, οι οποίες εκβιάζουν τις υπόλοιπες και την Ευρωλίγκα". 

Αυτό το τελευταίο ήταν υπόμνηση του "πολέμου" που είχε ανοίξει πέρυσι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την Ευρωλιγκα. Η απάντηση του Μπερτομέου ήταν η εξής: πιληφθήκαμε του θέματος και ό,τι ήταν να γίνει έγινε, με τον Παναθηναϊκό να τιμωρείται από τους αθλητικούς δικαστές".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ