22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αθλητικό σεμινάριο από τον ΣΠΑΚΕ

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΣΠΑΚΕ) συμμετέχει στο 15ο Πανελλήνιο Επαγγελματικό Συνέδριο “FITNESS MEETING” που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο TAE KWON DO, στο Παλαιό Φάληρο το τριήμερο Παρασκευή 20/10 έως Κυριακή 22/10. Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου την Παρασκευή (20/10, 18:00) θα βραβευθούν οι Κώστας Πολίτης, Λιβέρης Ανδρίτσος ως εκπρόσωποι της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής ομάδας του 1987 και ο Κώστας Τσαρτσαρής ως εκπρόσωπος της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής ομάδας του 2005.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στο κλειστό γήπεδο TAE KWON DO με ώρα έναρξης τις 10:30 π.μ. ο ΣΠΑΚΕ συνδιοργανώνει στο πλαίσιο του συνεδρίου αθλητικό σεμινάριο με τίτλο: : «Αθλητισμός και προσαρμοστικότητα μετά την ενεργό δράση» με την συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

  1. Θέμα: «Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην εξέλιξη των αθλητών».

           Εισηγητής: Δρ. Χρήστος Σπ. Ζούπας. Παθολόγος- Διαβητολόγος.

           Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου και Κλινικής του ΔΕΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ».

  1. Θέμα: «Η καρδιά του αθλητή».

Εισηγητής: Δρ. Κωνσταντίνος Τούτουζας. Αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας στο ΕΚΠΑ, Επεμβατικός καρδιολόγος, υπεύθυνος του καρδιογκολογικού ιατρείου Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.

3. Θέμα: «Ο αθλητής αντιμέτωπος («Παλεύοντας») με το μυοσκελετικό του Σύστημα».

Εισηγητής: Δρ. Δημήτρης Τσούκας (www. drtsoukas.gr). Ορθοπαιδικός χειρουργός εξειδικευμένος στις αθλητικές κακώσεις. Διευθυντής Ορθοπαιδικής και Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

 

  1. Θέμα: «Ο αθλητισμός σαν κοινωνικό φαινόμενο».

Εισηγητής: Δρ. Αλέξανδρος Καποδίστριας. Διευθυντής Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών ΟΑΚΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ