19.5 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Αθλητής της δεκαετίας ο Λεμπρόν!

Σε μια άκρως τιμητική διάκριση ο Λεμπρόν Τζέιμς ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής σε όλα τα σπορ για την δεκαετία που μας πέρασε σύμφωνα με το μεγάλο δημοσιογραφικό δίκτυο "Associated Press".

Λίγα 24ωρα πριν μπει το 2020 ο all star παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς, Λεμπρόν Τζέιμς, αναδείχθηκε ο καλύτερος αθλητής στον κόσμο όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά σε όλα τα αθλήματα αφήνοντας πίσω θρυλικά ονόματα.

Ο Αμερικανός παίκτης αν κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή στην περασμένη δεκαετία δεν πέτυχε και λίγα πανηγυρίζοντας τρία πρωταθλήματα με τους Χιτ και τους Καβαλίερς σε ένα από τους πιο ανατρεπτικούς τελικούς απέναντι στους Ουόριορς (4-2) ενώ εκτός από την περσινή σεζόν έδινε το παρών κάθε χρόνο στους τελικούς του ΝΒΑ.

Όμως και σε ατομικές διακρίσεις δεν πηγαίνει πίσω και όσο περνάει ο καιρός αναρριχάται σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και βρίσκεται μια ανάσα στο να προσπεράσει σε πόντους τον Κόμπι Μπράιαντ και να περάσει μόνος του στην τρίτη θέση ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο απροσπέραστος Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ:

«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα πως δεν το σκέφτομαι, πως δεν το κοιτάζω. Προφανώς δεν λέω: οκ, αν παίζω τόσο χρόνο και αν κρατήσω ένα συγκεκριμένο μέσο όρο θα καταφέρω. Δεν το κάνω επειδή ποτέ δεν συνέβη στο μυαλό μου κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Απλά πάντα το άφηνα να συμβαίνει. Αν γίνει, έγινε. Το βλέπω όμως. Πραγματικά το βλέπω».

Εκτός των τεσσάρων γραμμών το κοινωνικό έργο του Λεμπρόν Τζέιμς είναι αξιοζήλευτο, καθώς έχει προσφέρει αρκετά σε παιδιά που έχουν ανάγκη χτίζοντας σχολεία.

Όμως το βραβείο αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό αν αναλογιστούμε ποιοι αθλητές τον ακολουθούν στην σχετική λίστα. Ακριβώς πίσω του στην ψηφοφορία βλέπουμε το όνομα του Τομ Μπρέιντι, ενός θρύλου του NFL ο οποίος αυτή τη δεκαετία κατέκτησε τρεις τίτλους με τους Πάτριοτς.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Γιουσέιν Μπολτ, ο κατά ομολογία κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών οποίος πανηγύρισε χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια το 2012 και το 2016.

Λίγο πιο πίσω βρίσκουμε τον σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι αλλά και τον θρύλο της κολύμβησης, Μάικλ Φελπς ο οποίος κατέκτησε σε μια δεκαετία 28 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τα 23 να είναι χρυσά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ