22.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αθηναίου στο Basketa.gr: “Μέτρησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης”

Παραμονές των 104ων γενεθλίων του Αρη και της ονομαστικής εορτής του (νέου) προπονητή του Βαγγέλη Αγγέλου οι παίκτες έκαναν το καλύτερο δώρο στην ομάδα και στον κόουτς με την νίκη τους επί του Προμηθέα, αν και όπως εξομολογείται στο Basketa.gr ο κορυφαίος παίκτης των Κιτρίνων, Γιάννης Αθηναίου:

"Δεν προλάβαμε καν να σκεφτούμε το εορταστικό κομμάτι. Ηταν τόσο επιτακτική η ανάγκη να πάρουμε τη νίκη, που δεν πέρασε έτσι και αλλιώς κάτι άλλο από το μυαλό μας.  Σίγουρα μέτρησε και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης καθώς όλο αυτό τον καιρό ζούμε με αυτό. Μιλάμε πριν από κάθε παιχνίδι και προσπαθούμε από την πλευρά μας να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό καθώς ξέρουμε και καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση" λέει ο έμπειρος γκαρντ που παραδέχεται ότι ο νέος προπονητής Βαγγέλης Αγγέλου δεν είχε καν το χρόνο να αλλάξει κάτι θεαματικά.

"Υπήρχε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να αλλάξει κάτι δραστικά στο αγωνιστικό κομμάτι,  Για αυτό προσπάθησε κατά κύριο λόγο να ανεβάσει την ψυχολογία μας που ήταν σε πολύ άσχημα επίπεδα. Πριν βγούμε στο γήπεδο μας είπε να είμαστε χαλαροί και να παίξουμε ελεύθερα χωρίς να σκεφτόμαστε πολλά. Και  απλά να τον εμπιστευτούμε στο υπόλοιπο κομμάτι όπως και έγινε" συνεχίζει και απαντά σε ερώτηση και για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: 

"Θεωρώ πως ήταν τιμή και για μένα και για όλα τα παιδιά η συνεργασία μας με έναν τόσο σημαντικό άνθρωπο του χώρου και της ιστορίας του Άρη. Μας έδωσε πολλές απ τις ιδέες του και το πως αντιμετωπίζει το μπάσκετ.Τον ευχαριστούμε για όλα και του ευχόμαστε καλή συνέχεια. Δεν είμαι αρμόδιος εγώ να απαντήσω εάν χρεώθηκε περισσότερα από όσα του αναλογούσαν. Αυτό όμως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι έδινε το 100% της ενέργειας του όπως και όλοι μας για το καλό της ομάδας".

Οσο για τη βαθμολογική θέση της ομάδας και για το αν έφτασαν εφέτος στα όρια τους όλοι, είναι κατηγορηματικός:

"Ξέρουμε πως έχει η κατάσταση και δεν μας τιμά ότι βρισκόμαστε σε αυτή τη βαθμολογική θέση. Αλλα από εκει και πέρα νομίζω ότι όλοι δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να αντιστρέψουμε την κακή εικόνα ακόμη και την ύστατη στιγμή. Εντάξει υπήρξαν δύσκολες στιγμές αλλά προσπαθούσαμε κάθε φορά ο ένας να αποτελεί το στήριγμα του άλλου για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ολα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και για αυτό πάντα η συνεργασία μας είναι πολύ καλή"

Η νέα μέρα που έχει ανατείλει στον Αρη, αφήνει ελπίδες και ο Γιάννης Αθηναίου υπενθυμίζει:

"Έχουν έρθει κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι δείχνουν μεγάλη θέληση να βοηθήσουν και εμάς αλλά και τον σύλλογο να βγει απ τη δύσκολη θέση.Ο χρόνος είναι κριτής όλων"

Στο παιχνίδι με τον Προμηθέα στο τέλος του ημιχρόνου ο Νίκος Γκίκας ευστόχησε σε τρίποντο πίσω από τη σέντρα για τους Πατρινούς και ο άσος του Αρη παραδέχεται ότι:

"Μετά και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που ήταν πολύ νωπό στις μνήμες μας οτιδήποτε και να γινόταν θα μας έκανε να το σκεφτούμε με την κακή πλευρά του. Αλλα είπαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος και κάθε δυσκολία μας πείσμωνε πιο πολύ. Και νομίζω βγήκε σε καλό. Σε τόσο κλειστά παιχνίδια αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο στο τέλος είναι η προσωπικότητα των παιχτών και η τύχη. Δυστυχώς στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μας γύρισε την πλάτη αλλά με τον Προμηθέα μας χαμογέλασε και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό"

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ