25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Αθηναίου στο Basketa.gr: “Ανατριχιάζεις μπροστά σε αυτό το κοινό”

"Κάθε φορά που μπαίνεις στο παρκέ του Nick Gallis Hall νοιώθεις μια ανατριχίλα, το ίδιο φοβερό συναίσθημα του να παίζεις μπροστά σε αυτό το κοινό. Προσωπικά το έχω ξαναζήσει και μπορώ να πω ότι μου είχε λείψει, αλλά είναι πραγματικά τρομερό το πως βιώνουν το ίδιο συναίσθημα οι Αμερικάνοι όταν παίζουν για πρώτη φορά εδώ".

Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν κομβικός στο να επιστρέψει ο Αρης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και να πάρει στο τέλος τη νίκη και μιλώντας στο Basketa.gr μας θυμίζει το πως είναι να παίζεις σε αυτό το γήπεδο.

"Ακόμα και σε ένα παιχνίδι που μπορεί να μην είναι τόσο εμπορικό να το πούμε έτσι, αυτός ο μπασκετικός κόσμος σου δίνει έξτρα κίνητρο για να μπεις δυνατά στον αγώνα. Γενικά η ιστορία αυτού του συλλόγου είναι τέτοια, που όταν μπαίνεις στο γήπεδο ξεχνάς κάθε εξωαγωνιστικό πρόβλημα και τα δίνεις όλα.  Αυτό προσπαθούμε ιδιαίτερα οι Ελληνες που γνωρίζουμε την ιστορία του Αρη, να το περάσουμε και στους ξένους. Σε επηρεάζει θετικά η ατμόσφαιρα και με την ιστορία να "κρέμεται" πάνω από το κεφάλι σου με τα λάβαρα των τίτλων.  Μην ξεχνάμε ότι ήταν η μοναδική ομάδα που κάθε Πέμπτη μάζευε όλους τους Ελληνες στην τηλεόραση ! "

τονίζει με έμφαση ο Γιάννης Αθηναίου που κάνει δεύτερη θητεία στον Αρη (είχε παίξει και την περίοδο 2013-14). Οσο για τη μεγάλη νίκη επί της Ενωσης:

"Μεμονωμένη δεν λέει τίποτε και θα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το πλάνο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Διότι θυμίζω ότι μετά από ένα μεγάλο αποτέλεσμα με πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, ήρθε η ανώμαλη προσγείωση στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο όπου δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε. Συνεπώς δεν θα πρέπει να μείνουμε με τίποτε στη νίκη επί της ΑΕΚ" λέει ο έμπειρος γκάρντ που κατάφερε (10 πόντοι με 3/7 τρίποντα και 5 ασίστ) στο δεύτερο ημίχρονο να σαλπίσει την αντεπίθεση για την ανατροπή καθώς η ομάδα του έχανε μέχρι και 10 πόντους στο πρώτο μέρος.

"Ενοιωσα ότι κάτι έπρεπε να κάνω. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμουν καλός και ο κόουτς με απέσυρε. Εκεί σκέφτηκα ότι θα πρέπει να συγκεντρωθώ 100% για να βοηθήσω την ομάδα μου και αυτό έκανα. Κάποια στιγμή χρειαζόμασταν 1-2 μεγάλα σουτ για να ξυπνήσουμε για τα καλά. Είχα αυτοπεποίθηση και πήρα τις προσπάθειες" λέει για τα μεγάλα (τρίποντα) σουτ που έβαλε με κορυφαίο το τρίποντο που έσπασε τη μέση του προσποίηση αδειάζοντας τον προσωπικό του αντίπαλο (Σάκοτα).

Ο ίδιος μετά τη θητεία του στον Ολυμπιακό όπου δεν είχε τόσο ενεργό ρόλο επιστρέφει στον Αρη και παίζει περισσότερο.

"Αυτό είναι που "θρέφει" τους παίκτες το να παίζουν. Οσες προπονήσεις και να κάνεις και καλές να είναι, δεν συγκρίνονται με τα παιχνίδια. Εχω πολύ όρεξη να δουλέψω και να τα δώσω όλα σε μια απαιτητική χρονιά για την ομάδα μου. Χαίρομαι ιδιαίτερα και πάλι που παίζω περισσότερο.  Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πήρα πολλά πράγματα από τον Ολυμπιακό. Δούλεψα σε πολύ υψηλό επίπεδο και όπως συνηθίζω να κάνω από κάθε ομάδα που έχω παίξει, κρατάω τις καλύτερες αναμνήσεις και τα πιο θετικά στοιχεία που πήρα από αυτή την εμπειρία".

Πως είναι όμως και η εμπειρία του να δουλεύει υπό τις οδηγίες ενός από τους πιο εμβληματικούς παίκτες του ελληνικού μπάσκετ όλων των εποχών, του Παναγιώτη Γιαννάκη ;

"Απίστευτο συναίσθημα. Μόνο βλέποντας το πως τον αντιμετωπίζει ο κόσμος και το τι σημαίνει για αυτή την ομάδα νιώθεις και εσύ δέος. Τεράστια προσωπικότητα ο κόουτς, έχει τον τρόπο να μας εμφυσήσει το τι σημαίνει να παίζεις για το σύλλογο αυτό.  Εχει την ίδια δίψα σαν την πρώτη φορά και αυτό στο περνάει και μπαίνεις στο γήπεδο για να κάνεις πράξη τη φιλοσοφία του".

Οσο για το που μπορεί να φτάσει εφέτος η ομάδα, ο Γιάννης Αθηναίου προτιμά να πατάει στο έδαφος,

"Βάζουμε στόχο το κάθε παιχνίδι και όχι μακρόπνοα σχέδια που μπορεί τελικά να σε...εκτροχιάσουν από την πορεία σου. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και βαδίζουμε βήμα βήμα για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις όπως με τον Κόροιβο. Πρέπει να προχωράμε με χαμηλά το κεφάλι και συγκέντρωση στο 100%",

Με την ΑΕΚ ο Αρης επέστρεψε από το -10, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα χέρια του αλλά στο τέλος όλα κρίθηκαν από ένα σουτ του Κέλσεϊ Μπάρλοου για τους φιλοξενούμενους που βρήκε σίδερο.

"Ούφ  !!!  Ετσι νοιώθεις όταν το παιχνίδι πάει σε ένα σούτ. Εχουν κριθεί τίτλοι, μεγάλα τρόπαια, τελικοί σε ένα σούτ οπότε καταλαβείνει κανείς εύκολα τα συναισθήματα που νοιώθεις όταν σουτάρει ο αντίπαλος για τη νίκη. Απλά προσπαθείς να το κάνει υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, αλλά σε αυτά τα κλάσματα του δευτερολέπτου περνάνε πολλά από το μυαλό σου" καταλήγει ο άσος του Αρη.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ