22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αθηναίου: “Σημασία έχει να κερδίζουμε”

Σε ένα μόνο πράγμα στάθηκε ο Γιάννης Αθηναίου μετά τον προημιτελικό με την ΑΕΚ. Στη νίκη. Άλλωστε, όπως είπε, σημασία σε αυτή τη φάση έχει μόνο να νικά ο ΠΑΟΚ.

"Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε και με μισό πόντο. Είμαστε στις αρχές Νοέμβρη, η ομάδα προσπαθεί να σεταριστεί και να βρούμε τους ρόλους μας, αποτελείται από παίκτες που είναι όλοι βασικοί και μπορούν να γίνουν ήρωες. Αυτό έχει γίνει εν γνώσει των ανθρώπων της ομάδας, που θα χρειαστεί χρόνο για να είναι έτοιμη. Οσο θα κερδίζουμε χρόνο, θέλουμε να κερδίζουμε και τα παιχνίδια, είτε παίζει το μπάσκετ που θέλουμε, είτε όχι.

Σήμερα και με τη Ναντέρ έπρεπε να νικήσουμε όπως και με την Οπάβα. Νομίζω ότι δεν θα κάτσουμε να δούμε αν παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε, παρά μόνο να κερδίζουμε. Στην πορεία θα τα διορθώσουμε όλοι. Όλοι θέλουμε να παίζουμε καλύτερα αλλά μία μεγάλη ομάδα που θέλει να είναι μέσα στους στόχους της, πρέπει να βρει τον τρόπο να κερδίζει ακόμη και όταν δεν είναι καλά. Θα υπάρξουν περίοδοι στις οποίες θα είμαστε καλύτερα, αλλά το θέμα είναι όταν δεν έχεις φορμαριστεί να έχεις τον τρόπο να κερδίζεις. Όσο βρίσκονται αυτοί οι τρόποι, εγώ δεν κοιτάω τα υπόλοιπα".

Ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε και:

Για την απόλυτη ευστοχία στις βολές: "Δείχνει τη συγκέντρωση και τη θέληση για 40 λεπτά. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα με ταλέντο, έτσι έπρεπε να παίξουμε με συγκέντρωση. Το θέλαμε πολύ".

Για τη συνέχεια: "Μια καλή κλήρωση θα μας βοηθήσει αλλά είναι μακρινό. Θέλουμε να κοιτάξουμε το δύσκολο παιχνίδι στην Τσεχία για να είμαστε όπως θέλουμε και στην Ευρώπη. Όταν έρθει η ώρα της κλήρωσης θα το ξανασκεφτούμε".

Για τη στιγμή της αποβολής του Παπαθεοδώρου: "Δεν το κατάλαβα καν. Γύρισα και είδα τον Κώστα Χαραλαμπίδη να δίνει οδηγίες. Όποιος και να ήταν στον πάγκο, ήμασταν τόσο αφοσιωμένοι που κάναμε τη δουλειά μας για να κερδίσουμε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ