21.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαλουκάς, Παναθηναϊκός, Καρδίτσα!

Το ονοματεπώνυμο του μπορεί να μην σου λέει και πολλά. Αν σου δωθεί όμως ποτέ η ευκαιρία, ρώτα τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Τζανή Σταυρακόπουλου ή ακόμα-ακόμα, τον Λόρενς Φάντερμπεργκ για να σου πουν τι εστί, Λευτέρης Καλογήρου! Βλέπεις, είναι ο άνθρωπος που έπαιξε (μεγάλο ή μικρό, αυτό θα στο πουν οι ίδιοι) ρόλο στην εξέλιξη τους. Και δεν έκανε μόνο αυτό. Στα 27 χρόνια παρουσίας του στον χώρο, έχει να καυχιέται πως πέρα από... μάτι, δημιουργούσε (και) ομάδες! Είναι αρκετές, τις περισσότερες τις αγνοείς αλλά o Ταύρος ανέβηκε δύο κατηγορίες και από την Α' ΕΣΚΑ βρέθηκε στην Β' Εθνική υπό τις οδηγίες του. Άνοδο πανηγυρίσε και η Χαλκίδα, για να μην ανατρέξω στον Εθνικό Ελληνορώσων. Για Αμπέλοκηπους την δεκαετία του '90 δεν θα χρειαστεί να σου πω και πολλά. Αν θες, googlaρε και δες ποιον ήταν στο πλευρό του Γιώργου Καλαφατάκη. Μπορεί βέβαια να μπερδευτείες και να τον βρεις δίπλα στον Λευτέρη Σούμποτιτς. Μην σκας, πέρασε και από τον Παναθηναϊκό. 

Παρ' όλα αυτά, στην Wikipedia δεν θα τον βρεις. Αν όμως σου αρέσει το μπάσκετ, από την Α2 και κάτω, ψαξ’ τον στην Καρδίτσα! Η νέα σεζόν θα τον βρει στην γενέτειρα του Γιάννη Μπουρούση κι όχι μόνο: “Μάθαινα αρκετά νέα για την ομάδα, τόσο από τον Δημήτρη Κομποδιέτα, όσο και από τον Παύλο Τύμπα, παιδιά με τα οποία συνεργάστηκα στον Δούκα και κατάγονται από την περιοχή”  λέει στο basketa.gr ο 53χρονος τεχνικός “και λέγανε για το πόσο οργανωμένη και καλά στημένη είναι διοικητικά η ομάδα. Επίσης, για το πόσο καλά πήγαινε στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής μέχρι να το διαπιστώσω και ιδίοις όμμασι με την άνοδο της”. 

Διαβασμένος, όπως άλλωστε και ο Χρήστος Δεληγιάννης. Με το που ολοκληρώθηκε η σεζόν και η Καρδίτσα έμεινε… ακέφαλη “με πήρε ένα τηλέφωνο - δίχως να γνωρίζω ποιος του έκανε την υπόδειξη - και μου είπε να συναντηθούμε. Πήγα εγώ στην Καρδίτσα δύο ημέρες, ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον πρόεδρο και πατέρα του και αφού διευθετήσαμε και τις λεπτομέρειες, πορευόμαστε πλέον μαζί”. 

Πρωτάρα με βλέψεις! 

Καρδίτσα λοιπόν! Όχι Αναγέννηση αλλά Α.Σ.Κ. Αν σου διαφεύγει (ή αγνοείς) να σε ενημερώσω πως ανέβηκε δεύτερη από τον Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής και ευελπιστεί σε μια καλή πορεία στην Α2. Βέβαια, το νέο πρωτάθλημα απαιτεί ενίσχυση. “Σίγουρα αλλά δεν είναι κι εύκολο. Θα ενισχυθεί η ομάδα, όχι πάρα πολύ γιατί υπάρχει ένας πολύ καλός κορμός αλλά και επειδή οι οικονομικές δυνατότητες δεν είναι πολύ μεγάλες για να πάρουμε πολλούς παίκτες και αφού συμπληρωθεί το κάδρο και μάθουμε ποιες θα είναι εν τέλει οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, τότε θα μπορούμε να πούμε και περισσότερα. Σίγουρα ο στόχος είναι η σωτηρία.  Υπάρχει μια πόλη που αγαπάει αυτό που συμβαίνει και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά. Εγώ είμαι αισιόδοξος!”

Τι πρώτος, τι δεύτερος;

Ίσως αποτέλεσε έκπληξη το όνομα του Καλογήρου. Πολύ πιθανών από την στιγμή που πρώτος προπονητής είχε να διατελέσει αρκετά χρόνια! Σε Ψυχικό και Δούκα όμως, ποτέ του δεν αισθάνθηκε… δεύτερος: “Μπορούσα να πάω πρώτος προπονητής σε οποιαδήποτε κατηγορία. Αντ’ αυτού, πήγα βοηθός στο Ψυχικό και τον Δούκα, δύο υγιέστατα σωματεία με προπονητές που είναι φίλοι μου και εκτός παρκέ. Εντός, μου έδωσαν το βήμα για να μπορώ να δημιουργήσω και στο λέω με πάσα ειλικρίνεια πως το προτιμούσα. Μου άρεσε και το απολάμβανα πολύ περισσότερο από το να είμαι σε μια ομάδα… καφενείο, κι ας αγωνιζόταν στην Basket League. Δεν με ενδιέφερε ποτέ η κατηγορία όσο οι συνθήκες εργασίας”.

Συνταξιούχος του… Δημοσίου! 

Όπως σου προανέφερα, ο Λευτέρης Καλογήρου έχει τεράστια εμπειρία στον χώρο. Τόση που μετά από 27 χρόνια “αν ήμουν στο δημόσιο, θα είχα βγει στην σύνταξη. Τόσα χρόνια σε αυτή την δουλειά έχω μάθε όλες τις κατηγορίες και όλες τις συνθήκες. Θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία και ικανό να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση στο μπάσκετ”. 

Συμφωνείς ή όχι με την τελευταία του πρόταση, δεν έχει σημασία. Θα παραδεχθείς όμως πως είναι… κύριος (θα έβαζα το “κ” κεφαλαίο αλλά θα με αποκαλούσες βλάσφημο)! Ξέρεις γιατί; “Ευχαρίστησα με προσωπικά μηνύματα έναν-έναν τους ανθρώπους που συνεργάστηκα στον Δούκα. Ήταν όλοι τους καταπληκτικοί και στα σχεδόν δύο χρόνια που έμεινα στην ομάδα, με έκαναν και μένα καλύτερο”. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ