24.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αζίζης: «Η άνοδος δεν θα χαθεί»

Περιορίζοντας τις κινήσεις του εντός σπιτιού και βγαίνοντας έξω μόνο για γυμναστική, ακολουθώντας τα μέτρα πρόληψης που έχουν παρθεί από την ελληνική κυβέρνηση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ο Νίκος Αζίζης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μακεδονικού για τις ασχολίες του αυτήν τη δύσκολη περίοδο, το «θολό» τοπίο αναφορικά με τη συνέχιση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, καθώς και τη διαδικασία αποκατάστασης από την ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου που υπέστη στα μέσα Δεκέμβρη.

Θυμίζουμε πως ο Μακεδονικός, πριν από τη διακοπή, ήταν στη δεύτερη θέση του 2ου Ομίλου Βορρά, έχοντας 14-2, με ένα παιχνίδι λιγότερο από τον πρώτο Λεύκιππο Ξάνθης (14-3) και τον τρίτο Πανσερραϊκό (11-6). Αναλυτικά όλα όσα είπε ο 23χρονος φόργουορντ…

-Πώς περνάς την καραντίνα και πώς επικοινωνείτε με την ομάδα;
«Προσπαθώ να κάνω γυμναστική όσο περισσότερο μπορώ μες στο σπίτι, προσπαθώ να διατηρώ και το πόδι σε… φόρμα όσο γίνεται, γιατί δεν έχω καθόλου εργαλεία εδώ. Ξεκίνησα τρέξιμο αυτές τις ημέρες, ποδήλατο, γενικότερα γυμνάζομαι όπως μπορώ. Με την ομάδα μιλώ καθημερινά σε προσωπικό επίπεδο, με τον κόουτς και με τα υπόλοιπα παιδιά. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις, γιατί εκτός των άλλων φέτος είχαμε και πολύ καλούς χαρακτήρες στην ομάδα».

-Πώς βλέπεις την κατάσταση σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος; Ο Μακεδονικός διεκδικούσε με αξιώσεις την άνοδο όταν διεκόπη…
«Νομίζω πως η άνοδος δεν θα χαθεί, οι ομάδες που θέλουν να ανέβουν θα ανέβουν. Απλά ακούγονται πολλά σενάρια, το καλύτερο πιστεύω είναι να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα, να τελειώσει όπως είναι. Γιατί εάν συνεχιστεί θα επιβαρυνθούν κι άλλο οι ομάδες, αφού εάν ξεκινήσει καλοκαίρι θα πρέπει να ξαναμαζέψεις τους παίκτες. Για εμάς εδώ, στη Θεσσαλονίκη, είναι εύκολο, αλλά στην επαρχία οι ομάδες θα δυσκολευτούν πολύ. Άκουσα προσωπικά ότι ίσως ξεκινήσουμε 1η Αυγούστου προετοιμασία, με σκοπό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από αρχές Σεπτεμβρίου και να τελειώσει μέσα Οκτωβρίου. Δεν ξέρω τι να σου πω, δεν ξέρω τι πρόκειται να ισχύσει τελικά».

-Πώς προχωρά η αποκατάσταση του τραυματισμού σου και πώς νιώθεις; Πλησιάζει η επιστροφή σου;
«Εντάξει, μου λείπει πολύ (σ.σ. το να παίζει). Είναι η δεύτερη φορά που το παθαίνω. Θέλει υπομονή και σιγά σιγά. Όπως είπα, κάνω ό,τι μπορώ. Μου έκανε ζημιά το γεγονός ότι έκλεισε το φυσικοθεραπευτήριο (σ.σ. του Μακεδονικού), δεν έχω κάποιον φυσικοθεραπευτή από πάνω μου πλέον. Με το κλείσιμο, το πόδι μου "έπεσε" κατευθείαν. Για να καταλάβεις, φορτώνω βιβλία σε τσάντες για να κάνω καθίσματα (σ.σ. γέλια). Ξεκίνησα και τρέξιμο, όπως σου είπα, λίγο ποδήλατο, μπαίνω σιγά σιγά. Στην προετοιμασία θα είμαι έτοιμος».

-Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε;
«Να μείνουμε μέσα όσο περισσότερο μπορούμε. Να προστατέψουμε τον εαυτό μας. Πρώτη φορά ζούμε κάτι τέτοιο και θέλει ευσυνειδησία από όλους. Ο καθένας να λειτουργήσει ατομικά και να προστατέψει τους δικούς του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ