21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αετοί Βέροιας : «Ουδέποτε υπήρξε μομφή για την ομάδα του Φαίακα»

Τέλος στο θέμα που δημιουργήθηκε, με την πρώτη επιστολή προς την ΕΟΚ, και την απάντηση του Κώστα Μακρίδη από πλευράς Φαίακα Κέκρυρας θέλησαν να βάλουν οι Αετοί Βέροιας.

Η ομάδα της Ημαθίας με νέα της τοποθέτηση αναφέρθηκε στις σκέψεις της, τονίζοντας πως δεν υπήρξε κάποια μομφή κατά της ομάδας της Κέρκυρας.

Αναλυτικά :

«Διαβάσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανάρτηση του κ. Κώστα Μακρίδη από την ομάδα του Φαίακα Κέρκυρας, που αναφέρθηκε στη ρήση του Πλάτωνα για το πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται ένας ιατρός εν ώρα καθήκοντος.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα η ομάδα μας δημοσίευσε την πρόταση της για το πως θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ και εκφράσαμε την πεποίθηση μας πως το δίκαιο είναι ότι να κερδίσουν την άνοδο όσοι προβλέπονται στην προκήρυξη και να υποβιβαστούν όσοι είχαν υποβιβαστεί μαθηματικά πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων, ώστε τη νέα σεζόν να γίνει μία μίνι αναδιάρθρωση (με περισσότερες ομάδες ανά όμιλο) και να μειωθούν (τουλάχιστον) τα έξοδα των μετακινήσεων.

Να σημειώσουμε πως ουδέποτε υπήρξε μομφή για την ομάδα του Φαίακα (ενός συλλόγου που έχει πολύ περισσότερα χρόνια ιστορίας από μας), για μία ομάδα που αγωνίστηκε με περίσσιο φιλότιμο και με εξαιρετική συμπεριφορά και στα δύο ματς.

Ας θυμηθούμε εδώ την ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει μετά το μεταξύ μας παιχνίδι :

"Επιστροφή στις επιτυχίες για τους Αετούς Βέροιας
Την 7η νίκη τους σημείωσαν σήμερα οι Αετοί Βέροιας, που επικράτησαν στο ΔΑΚ “Βικέλας” με 79-52 του Φαίακα Κέρκυρας.
Κόντρα σε μια ομάδα που ταξίδεψε στην Ημαθία με μόλις 5 αθλητές στην αποστολή (αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους νησιώτες, που συνεχίζουν την προσπάθεια τους), οι Αετοί έκαναν το χρέος τους και επέστρεψαν στις επιτυχίες σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.
Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, καθώς με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη δυνάμεις, οι “ασπρόμαυροι” επέβαλαν τον ρυθμό τους και έφτασαν άνετα στο 7ο φετινό ροζ φύλλο.
Επόμενο παιχνίδι την Κυριακή 15/3 στην Ήπειρο με τον ΣΚ Ιωάννινα, που φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Κώστας Κουσιάντζας, που σημείωσε 16 και ακολούθησε ο Κωστής Γκεκόπουλος, που πέτυχε 13.
Τα δεκάλεπτα : 18-11, 44-19, 68-36, 79-52
Αετοί Βέροιας (Γεωργιάδης) : Τρομπούκης 6, Αναστασιάδης 4 (1), Σιδηρόπουλος 8 (2), Γκανάς 8 (2), Γκεκόπουλος 13, Γαβριηλίδης 3 (1), Μαραπίδης 2, Ζησιός, Σταυρουλάκης 3 (1), Κουσιάντζας 16, Αλευρίδης 4, Ιωσηφίδης 12 (1)
Φαίακας Κέρκυρας (Αυγερινός) : Τσιτσές 16, Βάγιας 12, Φουσέκης 7 (1), Θεόδωτος, Αυγερινός 17 (3)."

Θεωρήσαμε και θεωρούμε δίκαιο πως οι ομάδες που έκαναν τιτάνιο αγώνα φέτος (σε μια εθνική κατηγορία χωρίς έσοδα, χωρίς καμία στήριξη παρά μόνο από χορηγούς(;) ή εισιτήρια(;) και που εντός των αγωνιστικών χώρων συγκέντρωσαν τους βαθμούς που τους διατηρούσαν εντός στόχου), έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία που στις επόμενες αγωνιστικές (προ πανδημίας) θα διεκδικούσαν.

Επαναλαμβάνουμε σε κάθε τόνο πως ομάδες σαν τον Φαίακα Κέρκυρας έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους στις εθνικές κατηγορίες, ωστόσο ως μελετητές του Φρόυντ θα λέγαμε πως “Το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη”



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ