23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – BCL: «Σφραγίζει» πρόκριση υπό προϋποθέσεις (vid)

Στην Άγκυρα κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ παίζει την Τετάρτη (31/03, 19.00) η ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των «16» του Basketball Champions League.

Η «Ένωση» δεν βλέπει άλλο αποτέλεσμα πέραν του νικηφόρου, μετά τις δύο βαριές εκτός έδρας ήττες της στο Στρασβούργο από τη Στρασμπούρ και επί ρωσικού εδάφους από τη Νίζνι Νόβγκοροντ. Εξάλλου, με νίκη δική της και νίκη των Ρώσων επί των Γάλλων, τότε θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της στο φετινό Φάιναλ Έιτ.

Η Τουρκ Τέλεκομ μόνο εφόσον κερδίσει τους «κιτρινόμαυρους» θα παραμείνει στο… κυνήγι της πρόκρισης. Η Στρασμπούρ, για να συνεχίσει να ελπίζει, θα πρέπει να νικήσει τη Νίζνι Νόβγκοροντ και παράλληλα η ΑΕΚ να κερδίσει την Τουρκ Τέλεκομ ή, εάν χάσει από τους Ρώσους, θα πρέπει να επικρατήσουν οι Τούρκοι της ελληνικής ομάδας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μείνει οριστικά εκτός.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του το Μάρκους Σλότερ και τον Κωστή Γόντικα, ενώ εκτός ομάδας βρίσκεται πλέον ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Από την άλλη, οι Νίκος Ζήσης, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Γιανίκ Μορέιρα επέστρεψαν στη δράση. Η αποστολή ταξίδεψε στην τουρκική πρωτεύουσα με πτήση τσάρτερ, αλλά και… γεμάτες τσέπες. Στο ματς του πρώτου γύρου, στο ΟΑΚΑ, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κερδίσει με 74-65.

https://www.youtube.com/watch?v=81fhQhbl3-k

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Αντόνιο Κόντε (Ισπανία), Μάνουελ Ματσόνι (Ιταλία) και Λουίς Καστίγιο (Ισπανία).

Το πρόγραμμα (31/03):
19.00 Νίζνι Νόβγκοροντ-Στρασμπούρ
19.00 Τουρκ Τέλεκομ-ΑΕΚ

Η βαθμολογία (Σε 4 αγώνες):
1. Νίζνι Νόβγκοροντ 8 (4-4)
2. ΑΕΚ 6 (4-2)
3. Τουρκ Τέλεκομ 5 (1-3)
4. Στρασμπούρ 5 (1-3)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ