18 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ – BCL: Μισή και στη Ρωσία (vids)

Την αήττητη στα πλέι οφ, Νίζνι Νόβγκοροντ, αντιμετωπίζει την Πέμπτη (25/03, 18.00) η ΑΕΚ, σε εξ αναβολή αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

Η «Ένωση», όπως και στο πρόσφατο ματς στο Στρασβούργο, ταξίδεψε στη Ρωσία με σημαντικές απουσίες, καθώς στη διάθεση του προπονητή της Ηλία Παπαθεοδώρου δεν βρίσκονται οι Γιανίκ Μορέιρα, Μάρκους Σλότερ και Κωστής Γόντικας, ενώ δύσκολα θα παίξει ο Δημήτρης Μαυροειδής και αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Νίκου Ζήση και Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς. Στον αντίποδα, διαθέσιμοι είναι πλέον οι Μόουζες Κίνγκσλεϊ και Νίκος Γκίκας.

Οι «κιτρινόμαυροι», βέβαια, θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό και την επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα τους από τη Στρασμπούρ, στη Γαλλία. Οι παίκτες του Ζόραν Λούκιτς, όπως προείπαμε, έχουν κάνει μέχρι στιγμής στους «16» του BCL το «τρία στα τρία» και επιθυμία τους είναι να δώσουν συνέχεια στο επιτυχημένο σερί τους, μες στο «σπίτι» τους. Εξάλλου, με νίκη θα «σφραγίσουν» το εισιτήριο για το Φάιναλ Έιτ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

https://www.youtube.com/watch?v=7dpg33Nd59Y

Η Νίζνι Νόβγκοροντ, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων της πρώτης φάσης, τρέχει σερί τεσσάρων νικών στο BCL, το μεγαλύτερό της στη διοργάνωση. Η ρωσική ομάδα μετράει επτά νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της, με τη μοναδική ήττα της να έρχεται εντός έδρας και στην παράταση, με 98-92, από τη Σαραγόσα.

https://www.youtube.com/watch?v=RdhIZr9F0lk&t=87s

Η AEK έχει χάσει τρία από τα τελευταία τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια της για τη διοργάνωση και δέχθηκε 90 ή περισσότερους πόντους στις δύο πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της. Η ελληνική ομάδα, πάντως, δεν έχει δεχθεί ποτέ 90 ή περισσότερους πόντους σε τρία διαδοχικά ματς, κατά την πενταετή παρουσία της στο Basketball Champions League.

Διαιτητές της αναμέτρησης στο «Cultural Entertainment Complex Nagorny» θα είναι οι Αλεκσάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Τόμας Γιασεβίτσιους (Λιθουανία) και Αντρέι Σαράπα (Λευκορωσία).

Η βαθμολογία:
1. Νίζνι Νόβγκοροντ 6 (3-0)
2. ΑΕΚ 5 (2-1)
3. Στρασμπούρ 5 (1-3)
4. Τουρκ Τέλεκομ 5 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική (31/03):
Τουρκ Τέλεκομ-ΑΕΚ
Νίζνι Νόβγκοροντ-Στρασμπούρ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ