21.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ-Φάλκο 83-89: Ήττα και… αντίο BCL (pics)

Ηττήθηκε από τη Φάλκο και αποχαιρέτησε το BCL η ΑΕΚ (83-89)! Η ομάδα του Στέφανου Δέδα δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα τις έδινε ελπίδες εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ρίγα επί της Τρεβίζο αποκλείστηκε και μαθηματικά από το Basketball Champions League.

Λίγο πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης αποσύρθηκε η φανέλα του Στέφαν Γέλοβατς σε ένα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων, με την ΑΕΚ να τιμά τη μνήμη του αδικοχαμένου Σέρβου.

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / AEK - FALCO SZOMBATHELY (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Η Φάλκο μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έχτισε γρήγορα διαφορά 11 πόντων (15-26) στο τέλος της πρώτης περιόδου απέναντι στην ΑΕΚ που δεν είχε σταθερότητα στην άμυνα της και ήταν άστοχη στην επίθεση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Στέφανου Δέδα εμφανίστηκε καλύτερα στο παρκέ βελτιώνοντας την άμυνά της και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους τέσσερις πόντους στην ανάπαυλα (38-42).

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για τους "κιτρινόμαυρους" με τη Φάλκο να κάνει ένα σερί 7-0 και να ξεφεύγει στους 11 πόντους (38-49 στο 23'). Αυτό το σερί φάνηκε να αφυπνίζει την ΑΕΚ, η οποία ξεκίνησε την αντεπίθεσή της και με τους Γκρίφιν και Ανγκόλα κύριους εκφραστές των επιθετικών της προσπαθειών έριξε τη διαφορά στους τέσσερις στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (61-65). Στην αρχή της τελευταίας περίοδο η ομάδα του Στέφανου Δέδα δυσκολευόταν να βρει σκορ είδε τη Φάλκο να πηγαίνει στο +8 (70-78), ωστόσο ακόμα... δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Η ΑΕΚ ξαναμπήκε στο ματς, όμως "λύγισε" στο τέλος και αποχαιρέτησε το BCL (83-89).

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ιδιαίτερα άστοχη ήταν η ΑΕΚ πίσω από τη γραμμή των 6μ75 (6/27 (22,22%), στοιχείο που τις στοίχισε σε ορισμένα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ