22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ: Το πλάνο και οι απαιτήσεις του Δέδα από τους ψηλούς

Η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ που... εξάπτει τη φαντασία για να δείξει στην πράξη το σύνολο που θα φτιάξει. Με ηχηρές μεταγραφές, εμπειρία και ποιότητα, προδιαθέτει για τη δυναμική του. Αρκετή συζήτηση έχει γίνει για τη front line και την πληρότητα αυτής και ο Θάνος Τσίμπος στο enwsi.gr επιχειρεί μια προσέγγιση της φιλοσοφίας και του τρόπου παιχνιδιού του Στέφανου Δέδα, προσομοιάζοντας στην επάνδρωση των ψηλών της ΑΕΚ.

===================

Η προετοιμασία της ΑΕΚ ξεκίνησε εδώ και 10 μέρες, με όλους του παίκτες να βρίσκονται πλέον στην Ελλάδα και να προπονούνται με την ομάδα.

Ο Στέφανος Δέδας θα έχει την ευκαιρία να χτίσει βήμα-βήμα την ομάδα που έχει στο μυαλό του με βάση την φιλοσοφία του και την τακτική προσέγγιση που ακολουθεί. Έχουμε πει και άλλες φορές ότι το μπάσκετ που παίζει ο προπονητής της ΑΕΚ, είναι ιδιαίτερο, εξόχως θεαματικό, με πολλά τρίποντα, γρήγορο ρυθμό και ψηλά σκορ.

Ο σημαντικός ρόλος των ψηλών

Για να το πετύχει αυτό βέβαια χρειάζεται και τους κατάλληλους παίκτες, είτε αυτοί είναι γκαρντ, είτε φόργουορντ με ικανότητα να παίζουν με πρόσωπο στο καλάθι, ώστε να μπορεί να υλοποιήσει το πλάνο του. Πολλοί λένε ότι η ΑΕΚ δεν έχει αρκετούς σέντερ και ότι υπάρχει κενό εκεί. Προσωπικά θα έλεγα ότι αν υπάρχει ένα κενό, αυτό είναι στους φόργουορντ, καθώς με τον τρόπο που τους χρησιμοποιεί ο κόουτς Δέδας ίσως να χρειαζόταν ένας ακόμα. Το small ball (δηλαδή πεντάδες με γκαρντ και φόργουορντ χωρίς καθαρό σέντερ) που παίζει βασίζεται πάρα πολύ στο ότι οι παίκτες που υπάρχουν στο «4» και στο «5», μπορούν να βγαίνουν στο τρίποντο και να σουτάρουν. Τέτοιοι είναι ο Στέφαν Γέλοβατς και ο Έρικ Γκρίφιν αλλά με διαφορετικό στυλ ο καθένας.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από το enwsi.gr ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ