21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ: Το έκτακτο πλάνο για τα σέντερ!

Η ατυχία δεν αφήνει ήσυχη την ΑΕΚ φέτος, είτε εμφανίζεται με τη μορφή.... κορονοϊού είτε με τραυματισμού και κάπως έτσι, το αυριανό σημαντικό για την ευρωπαϊκή της συνέχεια εντός έδρας παιχνίδι με το Στρασβούργο θα τη βρει χωρίς πέντε βασικά στελέχη και με... αποψιλωμένη τη θέση του σέντερ.

Η θλάση δεύτερου βαθμού που υπέστη ο Μάρκους Σλότερ στη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, προστέθηκε στον τραυματισμό του Γιανίκ Μορέιρα και αναγκάζει τον Ηλία Παπαθεοδώρου να καταστρώσει πλάνο έκτακτης ανάγκης για τη θέση του σέντερ. Παραμένουν σε ισχύ και οι άλλες απουσίες, των Νίκου Ζήση, Νίκου Γκίκα και Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Ακόμα και ο Κωστής Γόντικας έχει καταταγεί στον στρατό και δεν είναι παρών στις προπονήσεις, παρά βγαίνει για τα ματς και μπαίνει για να βοηθήσει όσο μπορεί, οπότε ο μοναδικός... πλήρης σε όλα σέντερ που έχει απομείνει είναι ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Το «ζευγάρι» του αύριο και πιθανότατα ο παίκτης που θα σηκώσει και το μεγαλύτερο βάρος της θέσης, θα είναι ο Κίνγκλεϊ Μόουζες. Μπορεί το «5» να μην είναι η ακριβής του θέση, αλλά την καλύπτει με άνεση όποτε χρειαστεί και αύριο θα χρειαστεί πολύ.

Η επιστροφή στην ομάδα του Γιόνας Ματσιούλις, μετά το ταξίδι του στη Λιθουανία για πολύ δυσάρεστο λόγο, δίνει την άνεση της μετακόμισης του Μόουζες, αφού στο «4» το δίδυμο Χρυσικόπουλου - Ματσιούλιες δημιουργεί αίσθημα σιγουριάς και το «3» θα καλυφθεί από Λοτζέσκι και Ρογκαβόπουλο οπότε στα φόργουορντ βγαίνει η εξίσωση και χωρίς τον Μόουζες.

H AEΚ εκτός από τις δικές της σημαντικές απουσίες, θα έχει αύριο να αντιμετωπίσει και έναν... απελπισμένο αντίπαλο, αφού οι Γάλλοι έχουν αρχίσει με 0-2 τον όμιλο και ειδικά μετά την εντός έδρας ήττα από τη Νίζνι είναι με την πλάτη στον τοίχο και θα κυνηγήσουν με πάθος μια υπέρβαση για να μείνουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ