20.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – Προμηθέας 81-77: Με υπογραφή… Ανγκόλα (vids+pics)

Στο σπουδαίο παιχνίδι της ένατης αγωνιστικής της Basket League, η ΑΕΚ μετά από συναρπαστική «μάχη» νίκησε τον Προμηθέα Πάτρας στα Άνω Λιόσια με 81-77.

Το συγκρότημα του Στέφανου Δέδα έχει πλέον θετικό ρεκόρ (5-4) κι ανεβαίνει στη βαθμολογία, με το σύνολο του Ηλιά Ζούρου να χάνει για τρίτη φορά φέτος και για πρώτη με τον έμπειρο κόουτς στην άκρη του πάγκου του.

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά «ζεστές» στο πρώτο δεκάλεπτο και το σκορ ανέβηκε αρκετά ψηλά, με την ΑΕΚ να έχει προβάδισμα 22-22 στο 10'. Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν τον καλό ρυθμό τους ούτε στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης. Έβρισκαν λύσεις από κοντά αλλά και μακριά και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με διαφορά οκτώ πόντων (51-43).

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν αναμενόμενη στην τρίτη περίοδο. Οι Πατρινοί ανέβασαν την απόδοσή τους και κυριάρχησαν, με τον φωτεινό πίνακα του γηπέδου των Άνω Λιοσίων να γράφει 67-63 στο 30' κι όλα ήταν ανοιχτά. Η «μάχη» ήταν μεγάλη και στο τελευταίο δεκάλεπτο κι όλα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Εκεί η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και η κόρνα της λήξης τη βρήκε να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη με 81-77.

«ΚΑΥΤΟ» ΔΙΔΥΜΟ: Ο Μπράιαν Ανγκόλα ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για την ΑΕΚ με 26 πόντους και 6/8 τρίποντα, ωστόσο είχε άξιο συμπαραστάτη τον Κίνο Κολόμ ο οποίος πρόσθεσε 19. Για τους ηττημένους ο Τζεράι Γκραντ κυριάρχησε στις ρακέτες με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ, ωστόσο δεν έπαιξε πολύ στο τέλος.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα τρίποντα ήταν εν πολλοίς το στατιστικό που έκρινε την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι τα πήγαν αρκετά καλά με 12/29, με τους φιλοξενούμενους να τα «σπάνε» και να τελειώνουν μόλις με 8/29.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ