15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ: Οταν έφτασε στην… πηγή στο F4 της Βαρκελώνης το 1998 (vid)

Η μοναδική φορά στην ιστορία της που η ΑΕΚ διεκδίκησε τον τίτλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε κυπέλλου Πρωταθλητριών, ήταν σαν σήμερα το 1998. Υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Ιωαννίδη είχε φτάσει στο F4 της Βαρκελώνης και εκεί έπαιξε τελικό με την Κίντερ, χάνοντας όμως το ματς με 58-44 και μαζί την ευκαιρία να... ενθρονιστεί. Το enwsi.gr γύρισε πίσω τον χρόνο και θυμήθηκε εκείνη την ημέρα.

==============

Πάνε 23 χρόνια απο την τελευταία και μοναδική συμμετοχή της ΑΕΚ σε τελικό της Ευρωλίγκας, στο Φάιναλ-4 της Βαρκελώνης το 1998. Τότε που η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη, στην 6η του προσπάθεια για να κερδίσει το βαρύτιμο τρόπαιο, έπαιξε στον τελικό απέναντι στην Κίντερ Μπολόνια και ηττήθηκε με 58-44.

Η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που φτιάχτηκε εξ αρχής απο τον Ιωαννίδη, με καλό Ελληνικό κορμό που στηρίχτηκε με εμπιστοσύνη και με εξαιρετικούς Αμερικάνους όπως ο Γούιλι Άντερσον και ο Βίκτορ Αλεξάντερ. Ο τότε νεαρός Τσακαλίδης βούτηξε στα βαθιά και η προσθήκη του Μπάνε Πρέλεβιτς έδωσε την απαραίτητη πινελιά ποιότητας και προσωπικότητας που ήθελε η ομάδα.

 

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα του enwsi.gr στην επέτειο του τελικού ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ