23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ: Με Φλιώνη ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις (vids)

Ο Δημήτρης Φλιώνης είναι κι επίσημα παίκτης της ΑΕΚ, με τους διοικούντες την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ να ανακοινώνουν την απόκτησή του για τα επόμενα δύο χρόνια.

O 24χρονος γκαρντ, που είχε συμφωνήσει εδώ και καιρό με την «Ένωση», αποτελεί την πρώτη ανακοίνωση μεταγραφής στη φετινή μεταγραφή περίοδο. Ασχολείται με το μπάσκετ από ηλικία εφτά ετών και η ΑΕΚ θα αποτελέσει το δεύτερο σταθμό στην καριέρα του μετά τον Άρη.

Αν και το ρόστερ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έχει κλείσει προφορικά, κανένας παίκτης δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι σήμερα από τους «κιτρινόμαυρους». Η γνωστοποίηση της απόκτησης του Δημήτρη Φλιώνη πιθανότατα δείχνει λύση με το πρόβλημα που υπήρχε με τα μπαν, όπως είχε προαναγγείλει και ο Μάκης Αγγελόπουλος. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ είχε τονίσει πως το εν λόγω ζήτημα θα έχει λυθεί οριστικά έως την εβδομάδα που διανύουμε, κάτι που κατά πώς φαίνεται συνέβη.

Η ανακοίνωση: «Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει ότι ο Δημήτρης Φλιώνης ανοίγει τον χορό των μεταγραφών στη "Βασίλισσα". Ο Μακεδόνας γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο διετούς συνεργασίας, ήτοι έως το 2023.

Βιογραφικό: Ο Δημήτρης Φλιώνης γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1997 στη Θεσσαλονίκη και έχει ύψος 1μ88. Σε ηλικία 7 ετών εντάχθηκε στην Ακαδημία του Άρη, και υπήρξε βασικό στέλεχος στην κατάκτηση ενός Πανελληνίου Πρωταθλήματος και δύο Πρωταθλημάτων Θεσσαλονίκης με τα Τμήματα Παίδων και Εφήβων. Το 2013, σε ηλικία δεκαέξι ετών, προήχθη στην ομάδα Ανδρών και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2014 στο τουρνουά "Nick Galis Cup" με αντίπαλο την τουρκική Μπάνβιτ.

https://www.youtube.com/watch?v=n_sPFdyGwzA

Την περίοδο 2014-15, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Basket League, σε μία αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ, όπου πέτυχε και τους δύο πρώτους του πόντους. Τον Ιούνιο του 2015, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Άρη, διάρκειας τριών ετών και το 2018 ανανέωσε το συμβόλαιό του για δύο ακόμα χρόνια. Την περίοδο 2019-20, είχε 4,1 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ, σε 19 αγώνες, ενώ την περίοδο 2020-21 σε 21 αγώνες είχε 5,3 πόντους με 2,7 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ.

https://www.youtube.com/watch?v=Ek-cirWmeh8&t=11s

Υπήρξε διεθνής με την Εθνική Παίδων και με την Εθνική Εφήβων. Ο Φλιώνης ήταν βασικό μέλος στην Εθνική Παίδων με την οποία έπαιξε το 2013 στο Ευρωμπάσκετ Παίδων και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το 2014 έπαιξε με την Εθνική U17, και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ικόνιο. Υπήρξε βασικό μέλος στην Εθνική Εφήβων με την οποία έπαιξε το καλοκαίρι του 2015 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων (U-18), που διεξήχθη στον Βόλο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στο Ευρωμπάσκετ του 2017 αγωνίστηκε με την Εθνική Νέων και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Τον Νοέμβριο του 2020 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών ώστε να συμμετάσχει στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022».

https://www.youtube.com/watch?v=fP2T9llnr6s

https://www.youtube.com/watch?v=lpDxpcktEtg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ