22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ-Κολοσσός 82-85: Τρίποντη ραψωδία, κολοσσιαίο διπλό (pic, vids)

Για μία ομάδα που θέλει να έχει υψηλές βλέψεις και να στοχεύει στα πλέι οφ, οι εκτός έδρας νίκες είναι απαραίτητες. Ο Κολοσσός μετά τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, νίκησε και την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια με 85-82 και δήλωσε ξεκάθαρα πια την υποψηφιότητα του για τα πλέι οφ, έστω και σε αυτό το πρώιμο στάδιο της σεζόν.

 


Ο Κολοσσός αν και έχασε εύκολα τη διψήφια διαφορά που έχτισε στην πρώτη περίοδο και αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Ανγκόλα, αποδείχτηκε πιο συγκεντρωμένος και εύστοχος στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Έτσι έφτασε στο 4-2 και ανάγκασε την ΑΕΚ να υποχωρήσει στο 3-3 και να γευτεί την πρώτη εντός έδρας ήττα της.

 

 

Ο Κολοσσός κυριάρχησε στην πρώτη περίοδο. Πολύ καλά διαβασμένος και εκτελώντας χωρίς λάθη στην επίθεση, την έκλεισε προηγούμενος με 10 πόντους (16-26). Μετά το 6-5 του 5’, οι φιλοξενούμενοι έκαναν σερί 21-10 στο δεύτερο πεντάλεπτο της περιόδου παίρνοντας οχτώ πόντους σε τέσσερα λεπτά από τον Χατζηδάκη και μένοντας χωρίς στατιστικό λάθος.

 


Η ΑΕΚ συνήλθε γρήγορα και μάζεψε τη διαφορά πριν το δίλεπτο στη δεύτερη περίοδο (23-26) με τον Μπράιαν Ανγκόλα να δείχνει τον δρόμο στους υπόλοιπους. Ο Κολοσσός έκανε μία προσπάθεια να ξεφύγει ξανά (28-34) αλλά η ΑΕΚ είχε βρει πια ρυθμό. Ισοφάρισε έτσι στους 36 πόντους και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 38-39. Οι Ρόδιοι κράτησαν το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα παρότι έκαναν επτά λάθη σε αυτό το διάστημα και απώλεσαν την ευστοχία τους από μακριά, μέτρησαν 1/7 τρίποντα. Η ΑΕΚ χτύπησε κυρίως από κοντά γι’ αυτό το επιμέρους 22-13, έχοντας 7/10 δίποντα παρότι έχασε με τραυματισμό τον Ανδρέα Πετρόπουλο.

 

 

 

 

Ο Μπράιαν Ανγκόλα το έπιασε στο δεύτερο ημίχρονο εκεί απ’ όπου το άφησε στο πρώτο. Σκόραρε κατά ριπάς και οδήγησε την ΑΕΚ στο προβάδισμα (46-40 στο 23’) αλλά ο Κολοσσός είχε πειστική απάντηση αφού έκανε σερί 18-5 (51-58 στο 27’). Οι γηπεδούχοι όμως βρήκαν άλλες λύσεις πέραν του Ανγκόλα και επέστρεψαν γρήγορα (63-61 στο 30’). Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος.

 

Πέντε λεπτά πριν το τέλος οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στους 73 πόντους αλλά μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό ο Κολοσσός ήταν μπροστά με πέντε (80-85) αφού η ΑΕΚ δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση αρχικά με τον Ανγκόλα και στη συνέχεια με τον Χάμερ και τον Κολόμ. Στα 12'' με λέι απ του Παππά έγινε το 82-85 και η ΑΕΚ είχε μία ακόμη ευκαιρία αφού ο Μομίροφ στα 9,4'' πάτησε τη γραμμή στην επίθεση του Κολοσσού. Το ελεύθερο τρίποντο του Φιλιππάκου στα 0,7'' όμως ήταν άστοχο και ο Κολοσσός σημείωσε μία σπουδαία νίκη.

 

Το πρόσωπο: Ο Στέφαν Ποτ έκανε τα πάντα στο παρκέ. Σκόραρε (16 πόντοι) -σημειώνοντας και κάποια μεγάλα καλάθια- πήρε ριμπάουντ (5), έδωσε ασίστ (4) και κέρδισε τον τίτλο αυτό από τους επίσης πολύ καλούς σήμερα Τιλί, Ουίλιαμς και Μομίροφ.

 


Με τη γλώσσα των αριθμών: Με 15 εύστοχα τρίποντα και ποσοστό μεγαλύτερο του 50% (15/29, 51.72%) είναι προφανές ποιο ήταν το στοιχείο που βάρυνε περισσότερο στη νίκη του Κολοσσού. Η διαφορά με την ΑΕΚ σε αυτό ήταν ένα +15%, αφου οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν με 12/33 (36,36%).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ