24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τραβάνε τις… επαναλήψεις (pics, vids)

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή να δικαιώσει τον ΠΑΟΚ για την ένσταση που κατέθεσε για το φάουλ του Νίκου Ζήση στον Ζερμέιν Λοβ, αλλά και για το γεγονός ότι δεν είδαν τον χρόνο που απέμενε στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ, είναι μία «βόμβα». Δεν είναι όμως και πρωτοφανές ως γεγονός!

 


Πριν από έξι χρόνια ο αθλητικός δικαστής είχε πάρει την ίδια απόφαση. Ήταν για το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ, της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2014-15 που έγινε στις 18 Οκτωβρίου 2014. Τότε, το παιχνίδι διακόπηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με απόφαση του διαιτητή Αναστόπουλου που διέκοψε τον αγώνα, ζήτησε την εκκένωση του γηπέδου αλλά αυτό δεν έγινε στην ώρα που ακολούθησε. Έτσι διέκοψε οριστικά τον αγώνα.

 

 

Λίγο πριν το τζάμπολ τον είχε χτυπήσει κάτω από το μάτι μια κορδέλα χαρτί και η ρίψη νομίσματος λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, οδήγησε σε αυτήν την εξέλιξη. Συμπτωματικά διαιτητής και σε εκείνον τον αγώνα ήταν ο Χάρης Καρακατσούνης, όπως και το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ!

 

 


Η υπόθεση όμως είχε μακρύ δρόμο αφού ο Άρης τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή αλλά προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ και δικαιώθηκε! Ο ΕΣΑΚΕ επικύρωσε την απόφαση του, η έφεση του ΠΑΟΚ στο ΑΣΕΑΔ δεν άλλαξε την κατάσταση και το παιχνίδι επαναλήφθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2015. Ο Άρης νίκησε με 62-57 και μάλιστα ο αγώνας έγινε έξι μέρες πριν το αντίστοιχο ματς του δεύτερου γύρου στην Πυλαία (7 Φεβρουαρίου 2015, ΠΑΟΚ-Άρης 77-78).

 


Τελικώς... εκπρόθεσμος ο Ντικούδης

 

Αρκετά χρόνια νωρίτερα, για την Ευρωλίγκα της σεζόν 2000-01, την πρώτη δηλαδή της σύγχρονης εποχής, υπήρξε μια ακόμη περίπτωση αγώνα που επαναλήφθηκε. Ήταν για το πρώτο ματς της ημιτελικής φάση των πλέι οφ της διοργάνωσης όταν η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Ταουγκρές -σημερινή Μπασκόνια. Ο αθλητικός δικαστής της Uleb, ο Πορτογάλος Χοσέ Μανουέλ Μεϊρίμ, είχε κρίνει ότι το καλάθι που σημείωσε ο Δήμος Ντικούδης και με το οποίο η ΑΕΚ νίκησε με 75-74, ήταν εκπρόθεσμο, κάτι που δεν είχε δει ο πρώτος διαιτητής, ο Κροάτης Ράντιτς. Έτσι ο αγώνας επαναλήφθηκε, η Ταουγκρές νίκησε και τελικά πέρασε στους τελικούς.

 

 


Επανάληψη 31,4''

 

Πιο πρόσφατη αλλά και διαφορετική περίπτωση επανάληψης ήταν εκείνη του αγώνα του Λαυρίου με τον Κολοσσό του Πρωταθλήματος της σεζόν 2018-19. Το Λαύριο είχε νικήσει στις 17 Νοεμβρίου 2018 με 74-70, όμως ο Κολοσσός έκανε ένσταση για μία παράβαση 8'' που δεν υποδείχτηκε και δικαιώθηκε από το ΑΣΕΑΔ μετά από πέντε μήνες με αποτέλεσμα τα τελευταία 31,4'' να διεξαχθούν εκ νέου στις 24 Απριλίου! Ο Κολοσσός έκανε την ανατροπή του 69-67 με το οποίο μπήκαν οι δύο ομάδες στο παρκέ επικρατώντας με 71-69!

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ