21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ και Νίμπουρκ στο… μικροσκόπιο

Τι έκαναν η ΑΕΚ και η Νίμπουρκ μέχρι στιγμής στο Basketball Champions League παρουσιάζει η FIBA.

Η «Ένωση» θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τους Τσέχους την Τετάρτη (07/03, 19.30) και μία εβδομάδα μετά οι δύο αντίπαλοι θα παίξουν στο «CEZ Sportovni Hala» (14/03, 19.30), με το νικητή να περνάει στα προημιτελικά και να καλείται να αντιμετωπίζει το νικητή του ζευγαριού Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)-Στρασμπούρ (Γαλλία). Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρουσίασε διάφορες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, εν όψει των αναμετρήσεων των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του BCL

ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια στα τελευταία δύο φετινά παιχνίδια της στη διοργάνωση, αλλά δεν έχει μπορέσει έως τώρα να φθάσει τις τρεις διαδοχικές νίκες. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα μετρούν, επίσης, τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους στο ΟΑΚΑ.
Νίμπουρκ κέρδισε τα οκτώ από τα τελευταία εννέα παιχνίδια της, ενώ κόντρα στην «Ένωση» μετράει τρεις νίκες σε τέσσερα ματς.
-Στους «16», πέρυσι, η ΑΕΚ κέρδισε τον πρώτο αγώνα της απέναντι στη Μονακό, αλλά έχασε στη Γαλλία και αποκλείστηκε. Οι Τσέχοι όχι απλώς δεν έφθασαν στους «16», αλλά αποκλείστηκαν από τα προκριματικά, από τη Σάσαρι.
ΑΕΚ έχει τις περισσότερες βολές φέτος στους εντός έδρας αγώνες της (140/188). Οι αντίπαλοί της έκαναν, στην πρώτη φάση απέναντί της, 337 φάουλ.
-Μόνο η Τενερίφη έχει περισσότερα ριμπάουντ φέτος από τη Νίμπουρκ (551), η οποία από την άλλη έχει μόλις 22 κοψίματα και είναι τρίτη από το τέλος στην εν λόγω στατιστική κατηγορία.
Μάνι Χάρις έχει κατά μέσο όρο φέτος 2 κλεψίματα ανά αγώνα, που είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση στους γκαρντ. Μάλιστα, τα δεκατρία ριμπάουντ που μάζεψε κόντρα στη Ρόζα Ράντομ είναι τα περισσότερα εν συγκρίσει με οποιονδήποτε άλλον περιφερειακό παίκτη.
Εβγέν Λόρενς έχει μέχρι στιγμής 82 ασίστ, κάτι που τον κατατάσσει τρίτο στη σχετική λίστα. Δεκατρείς μοίρασε στην αναμέτρηση με αντίπαλο τη Βόννη, επιτυγχάνοντας έτσι μία από τις καλύτερες φετινές επιδόσεις.

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας του  με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ