20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ και Νίμπουρκ έχουν γράψει μίνι-παράδοση με θρίλερ (pics, vids)

Είναι ίσως η τελευταία παράμετρος στην οποία μπορούμε να ακουμπήσουμε για να προσεγγίσουμε τον προημιτελικό της ΑΕΚ με τη Νίμπουρκ στο final 8 του BCL. Καλό θα είναι όμως να την έχουμε υπόψιν μας, για να είμαστε προετοιμασμένοι. ΑΕΚ και Νίμπουρκ έχουν χτίσει μια μικρή παράδοση με θρίλερ στο BCL. Οι Τσέχοι ταλαιπώρησαν την ΑΕΚ στις δύο προηγούμενες σεζόν όμως στο τέλος του δρόμου, όρθια έμεινε η «Ένωση».

 

Σοκ στο ΟΑΚΑ με «όργια» του Ρέι

 

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στους «16» των πλέι οφ της διοργάνωσης του 2017-18. Η ΑΕΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, γνωρίζοντας την ήττα στο ΟΑΚΑ και μάλιστα με «καθαρό» σκορ (88-98) και ενώ είχε βρεθεί ακόμη και στο -19 (27-46). Ο Μάνι Χάρις με 25 πόντους και ο Κέβιν Πάντερ με 18 πόντους απλά περιόρισαν την έκταση της ήττας, κάτι που αποδείχτηκε καθοριστικό ενόψει του δεύτερου αγώνα. Ο Κέντρικ Ρέι συστήθηκε στους φίλους της ΑΕΚ με μία εμφάνιση-όνειρο, αφού είχε 30 πόντους, έξι ριμπάουντ και έξι ασίστ.

 

 

Ένας Χάρις να τον πιεις στο ποτήρι!

 

 

Η «Ένωση» έμοιαζε πεσμένη στο καναβάτσο όμως πήγε αποφασισμένη στην Τσεχία και τα κατάφερε, καλύπτοντας κατά έναν πόντο τη διαφορά της ήττας της στην Αθήνα. Νίκησε με 93-82, αν και ήταν πίσω με τέσσερις στο 30' και έκανε ένα από τα μεγαλύτερα βήματα της προς την κατάκτηση του τίτλου. Τον επίλογο έγραψε με τρίποντο από τα 7,5 μέτρα στα 2,8'' ο Κέβιν Πάντερ...

 


Ο Μάνι Χάρις έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη νίκη-πρόκριση της ΑΕΚ με 36 πόντους, 9/10 βολές, 9/14 δίποντα, 3/8 τρίποντα, τρία ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

 

 

 

Το «δράμα» των 50 λεπτών έγραφε «ΑΕΚ»

Το διακύβευμα ήταν ασφαλώς πολύ μικρότερο στο ματς της 2ης αγωνιστικής, της κανονικής περιόδου της σεζόν 2018-19. Όχι όμως και η δόση σασπένς που προσέφεραν οι δύο ομάδες. Η ΑΕΚ έφυγε πανηγυρίζοντας από την Τσεχία μετά από ένα παιχνίδι 50 λεπτών! Νίκησε τη Νίμπουρκ με 94-93 στη δεύτερη παράταση, με κορυφαίο τους Λαρεντζάκη (23 πόντοι, 7/8 τρίποντα) και Ματσιούλις (21 πόντοι, 5/9 τρίποντα).

 

 

Επίλογος δια χειρός Χάντερ

 

 

Η ΑΕΚ παιδεύτηκε πολύ και στο ματς του ΟΑΚΑ. Για την 9η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, της διοργάνωσης του 2018-19 επικράτησε με 80-76, με τον Βινς Χάντερ να «κλειδώνει» τη νίκη της με δύο βολές. Ήταν και ο κορυφαίος της με 18 πόντους και οχτώ ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους και εννιά ριμπάουντ είχε ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, 15 πόντους και 10 ριμπάουντ ο Γιόνας Ματσιούλις.

 


Το επιθυμητό σενάριο για την ΑΕΚ στο ραντεβού της 1ης Οκτωβρίου, είναι η ΑΕΚ να μην χρειαστεί να φτάσει και πάλι στο... αμήν. Ακόμη κι αν συμβεί αυτό πάντως, έχει πάρει τον αέρα της Νίμπουρκ και αυτό μπορεί να της φανεί χρήσιμο όπλο σε ένα ακόμη, πιθανό θρίλερ...

 

Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ