23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε τον Ανδρέα Πετρόπουλο (pic)

Την δεύτερη της μεταγραφική κίνηση για τη φετινή σεζόν ανακοίνωσε η ΑΕΚ, καθώς ο Ανδρέας Πετρόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους "κιτρινόμαυρους" μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Μπορεί τα μπαν από τη FIBA να συνεχίσουν να αυξάνονται, πιάνοντας τον αριθμό-ρεκόρ των 14 τιμωριών, όμως την ίδια ώρα, ο προγραμματισμός της "Ένωσης" για την επόμενη σεζόν συνεχίζεται, και όσες συμφωνίες μπορούν να πάρουν επίσημη μορφή, μπαίνουν σε... σειρά ολοκλήρωσης. Έτσι, μετά την χθεσινή (12/8) ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Δημήτρη Φλιώνη, η ΑΕΚ ανακοίνωσε και την συμφωνία συνεργασίας με τον Ανδρέα Πετρόπουλο.

Ο 27χρονος Έλληνας γκαρντ, ο οποίος αγωνιζόταν στον Ιωνικό, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας και ανακοινώθηκε από την "Βασίλισσα", η οποία σκοπό έχει να κλείσει τα "μέτωπα" των προφορικών συμφωνιών με τους Έλληνες που πρόκειται να ενισχύσουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Αυτό που φυσικά δεν μπορεί να πάρει ακόμα συνέχεια, είναι η οριστικοποίηση των συμφωνιών με ξένους παίκτες. Θυμίζουμε πως η ομάδα του Στέφανου Δέδα έχει κλείσει - σε γενικές γραμμές - το ρόστερ της, όμως οι συμφωνίες δεν μπορούν να οριστικοποιηθούν μέχρι την ολοκληρωτική επίλυση των κυρώσεων της FIBA. O διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, είχε τονίσει στη συνέντευξη τύπου του ότι το ζήτημα αυτό θα λυθεί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, όμως μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η AEK BC ανακοινώνει, ότι ο Ανδρέας Πετρόπουλος υπέγραψε σήμερα (13/08) συμβόλαιο έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Αμέσως μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας του με την ΑΕΚ, ο Ανδρέας Πετρόπουλος, τόνισε στο aekbc.gr:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα, που βρίσκομαι στην ΑΕΚ, μία ομάδα με τόσο μεγάλη Ιστορία. Είναι τεράστια πρόκληση για όλους μας η χρονιά, που έρχεται. Ανυπομονούμε να πατήσουμε στο παρκέ του νέου μας γηπέδου και να προετοιμαστούμε για τη σεζόν και να γράψουμε Ιστορία.

Η εφετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας και η στήριξη του κόσμου είναι απαραίτητη για όλους μας. Περιμένω πώς και πώς να ζήσω την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1994 και έχει ύψος 1μ.96. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα του 2013 από το Παγκράτι και το 2014 αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πανιωνίου στη Basket League. To 2017 μετακόμισε στη Δόξα Λευκάδας. Σε 29 αγώνες είχε 7,3 πόντους με 3,1 ριμπάουντ μέσο όρο.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Καστοριά, όπου σε 31 αγώνες είχε 8,3 πόντους μέσο όρο. Την περίοδο 2019-20 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Αγωνίστηκε συνολικά σε 21 αγώνες, σημειώνοντας 12,1 πόντους με 3,8 ριμπάουντ.

Την περίοδο που μας πέρασε (2020-21), ο Πετρόπουλος αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ιωνικού Νίκαιας στη Basket League και σε 23 συμμετοχές σημείωσε 3,7 πόντους με 1,5 ριμπάουντ μέσο όρο.

https://twitter.com/aekbcgr/status/1426148613512650752



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ