21.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΕΚ… έτοιμη για κούπα (pics)

Η ώρα του μεγάλου τελικού του Basketball Champions League έφθασε, με την ΑΕΚ να διεκδικεί το τρόπαιο απέναντι στη Μούρθια, στο ΟΑΚΑ (06/05, 20.30).

Έτοιμη για τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της εμφανίζεται η «Ένωση», πενήντα χρόνια μετά το θρίαμβο του Καλλιμάρμαρου στο Κύπελλο Κυπελλούχων και δεκαοκτώ έπειτα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα. Ο Ντράγκαν Σάκοτα, που δεν έχει να αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα, και οι παίκτες του εμφανίζονται πανέτοιμοι και αποφασισμένοι να σηκώσουν το τρόπαιο μες στο κατάμεστο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, μπροστά σε 18.000 φιλάθλους τους που αναμένεται να δημιουργήσουν και πάλι τρομερή ατμόσφαιρα. Όπως και στον ημιτελικό με τη Μούρθια.

Οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύτηκαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του ισπανικού συγκροτήματος, αντίθετα με την ομάδα από το πριγκιπάτο που δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στη Λούντβιγκσμπουργκ. Όπως, όμως, είπε και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ένα παιχνίδι είναι και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η Μονακό προέβαλε ως το φαβορί, από την αρχή της σεζόν, αλλά η ΑΕΚ δείχνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη… δουλειά, μες στο «σπίτι» της. Χωρίς προβλήματα θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ και οι Μονεγάσκοι, με τον προπονητή τους Ζβέζνταν Μίτροβιτς να έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του.

Ο Σέρβος Αλεξάνταρ Γκλίσιτς, ο Λιθουανός Τόμας Γιασεβίτσιους και ο Λετονός Μάρτινς Κοζλόφσκις θα σφυρίξουν στον τελικό. Στον αγώνα κατάταξης για την τρίτη θέση, ο οποίος θα προηγηθεί στις 17.30, η Λούντβιγκσμπουργκ και η Μούρθια θα επιχειρήσουν να κλείσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στην «παρθενική» παρουσία τους σε Φάιναλ Φορ. Διαιτητές του «μικρού» τελικού θα είναι οι Μανουέλ Ματζόνι (Ιταλία), Πέταρ Ομπράντοβιτς (Βοσνία Εργεγοβίνη) και Μάριους Τσιουλίν (Ρουμανία).

Το πρόγραμμα του Φάιναλ Φορ:

Παρασκευή 04/05 (ημιτελικά)
Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία) 65-87
AEK-Μούρθια (Ισπανία) 77-75

Κυριακή 06/05
17.30 «Μικρός» τελικός: Λούντβιγκσμπουργκ-Μούρθια ΕΡΤ1 και Novasports 2HD
20.30 Τελικός: Μονακό-ΑΕΚ ΕΡΤ1 και Novasports 2HD



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ