22.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ-Άρης 64-63: Ο Πετρόπουλος την έσωσε από την αυτοκτονία (pics, vids)

Απέναντι σε έναν Άρη με rotation ουσιαστικά επτά παικτών, η ΑΕΚ βρήκε δυσκολίες για 40 λεπτά αλλά στο τέλος έκανε τη δουλειά στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Basket League επικρατώντας με 64-63. Η ομάδα του Στέφανου Δέδα έβγαλε νευρικότητα στο παιχνίδι της, στοιχείο που αποτυπώθηκε στο πολύ χαμηλό ποσοστό της στα τρίποντα αλλά και στο ότι έμεινε χωρίς σκορ σχεδόν για πέντε λεπτά στο τέλος. Την έβγαλε από τη δύσκολη θέση ο Ανδρέας Πετρόπουλος που σημείωσε το νικητήριο καλάθι στα 4’’.

 


Για τον Άρη η αποψινή εμφάνιση συνιστά «παράσημο», γι’ αυτό και ο Γιάννης Καστρίτης δήλωνε «περήφανος» προς τους παίκτες του πριν καν τελειώσει το παιχνίδι. Είχε 11 παίκτες στην αποστολή αλλά στην ουσία επτά διαθέσιμους αφού ο Σχίζας δεν είναι ακόμη απολύτως έτοιμος, ο Φίνκε είναι φανερό ότι μετράει μέρες πριν αποχωρήσει, ο Καμάρας έδωσε απλά κάποιες ανάσες, ενώ ο νεαρός Πετανίδης δεν έχει ρόλο στην ομάδα.

 

 

 

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες ανταγωνίστηκαν στα άστοχα τρίποντα με την ΑΕΚ… νικήτρια αφού είχε 0/9 έναντι των 1/7 του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Στέλιου Πουλιανίτη και παρότι τους δημιούργησε σοβαρά προβλήματα ο Ίαν Χάμερ που είχε εννιά πόντους σε αυτό το διάσημα, κράτησαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν (15-15 στο 10’).

 


Ο Άρης προηγήθηκε δύο φορές με πέντε πόντους στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, όμως η ΑΕΚ μέσα και από ένα προσωπικό σερί οχτώ πόντων του Πετρόπουλου, έκανε ένα σερί 12-2 και βρέθηκε στο +5 στο 18’ (30-25). Στο τέλος του ημιχρόνου ωστόσο μόνο τρεις πόντοι χώριζαν τους δύο «κιτρινόμαυρους» (36-33).

 

 

Οι ισορροπίες δεν διαταράχθηκαν στην τρίτη περίοδο. Η ΑΕΚ παρέμεινε άστοχη στα τρίποντα ενώ έχανε και βολές σε αντίθεση με τον Άρη που μετρούσε ως το 30’, 10/10. Στο τέλος του δεκαλέπτου ο Αγκόλα με τρίποντο έκανε το 54-51 όμως το παιχνίδι ακροβατούσε σε ένα σχοινί.

 

 

 

Ο Άρης έβγαλε κούραση στην τέταρτη περίοδο και έπαψε να έχει καλές επιλογές στην επίθεση του ενώ στην άμυνα επιστράτευσε ζώνη αφού είχε να αντιμετωπίσει και τη φθορά των φάουλ. Έτσι η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά με οχτώ στο 34’ (59-51) και για πρώτη φορά με 10 στο 35’ (62-52), κάνοντας σερί 8-1 στο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου. Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει. Η ΑΕΚ κόλλησε ολοκληρωτικά στην επίθεση και ο Άρης με ένα τρομερό σερί 11-0 που ολοκλήρωσε με ένα φόλοου ο Τζούστον στα 18’’, προσπέρασε με 63-62! Ο Πετρόπουλος όμως με γκολ-φάουλ στα 4’’  έσωσε την ΑΕΚ από την αυτοκτονία, αφού ο Χάνλαν αστόχησε στην εκπνοή από μακριά.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Ανδρέας Πετρόπουλος εκτός από τον ρόλο του καθοριστικού με το καλάθι που χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ, ήταν και ο κορυφαίος της ΑΕΚ. Σε ένα βράδυ που η «Ένωση» τα έσπασε από μακριά αυτός ήταν συνεπής με 3/7 τρίποντα –οι συμπαίκτες του είχαν 2/20- ενώ έκανε πολύ καλή δουλειά και στην άμυνα πάνω στον Χάνλαν, όπως και συνολικά η ΑΕΚ αφού ο Καναδός είχε 3/16 σουτ.


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά στα δίποντα ήταν η πιο χτυπητή μεταξύ των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ εκτέλεσε με 62% (18/29) ενώ ο Άρης περιορίστηκε στο 40% (13/32).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ